Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Da bi premagala depresijo, je v enem letu preizkusila 365 novih stvari

Jess Mell

@little_jess_x | Instagram

Katarina Berden - objavljeno 16/01/23

Njeno soočanje z boleznijo seveda ni edino "zdravilo" za tako resno stanje, kot je depresija, lahko pa nam je navdih, da gremo iz cone udobja in se preizkusimo v novih izzivih

Jess Mell je 34-letna zavarovalniška agentka iz Velike Britanije, ki se je med epidemijo covida-19 soočala z depresijo in tesnobnostjo. Ko se je javno življenje ustavilo, je spoznala, da je bila ves čas odvisna od rutine, ki je njen glavni obrambni mehanizem, ki jo je gnal naprej.

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Konec decembra 2021, ko se je epidemija koronavirusa začela umirjati, se je odločila, da si zada prav posebno novoletno zaobljubo. Postavila si je izziv, da bo v letu, ki je pred njo, v stotih dneh preizkusila sto novih stvari.

Kot poroča New York Post, ji je aprila res uspelo končati zadani izziv. Naredila je sto novih stvari. Ko se je izziv končal, se ni želela ustaviti. Zato se je odločila, da bo naredila 365 novih stvari in svoje početje podaljšala do konca leta.

View this post on Instagram

A post shared by Jess Mell (@little_jess_x)

365 uspešno opravljenih izzivov

Leto 2022 se je končalo in Jess je uspešno končala svoj izziv, saj se je preizkusila v 365 novih stvareh! Kot je povedala, sicer ni uspela vsak dan narediti nečesa novega. Zato je v dneh, ko je imela več časa, opravila več, tudi do deset, izzivov.

“Če sem iskrena, sem navdušena, ko pomislim, kaj mi je uspelo. Ne morem verjeti.”

Pri nekaterih izzivih so se ji pridružili prijatelji, druge je opravila sama, kot pa pravi, je najboljši del celotne izkušnje, da je tolikokrat izstopila iz svoje cone udobja.

Izzivi so bili zelo raznoliki in različno težki. Nekateri so vključevali potovanja v nova mesta, pri drugih se je naučila spretnosti, ki jih do takrat ni preizkusila, pri tretjih se je pridružila najrazličnejšim dejavnostim in hobijem drugih ljudi.

Jess je bila po opravljenem izzivu navdušena. Dodala je tudi, da v zadnjem desetletju še nikoli ni bila tako srečna, kot je sedaj.

Leto in 365 izzivov je za njo, vendar se je odločila, da se ne bo ustavila. Še naprej se bo preizkušala v novih izzivih in dejavnostih. Za leto 2023 pa si je zadala, da bo obiskala 12 hribov ali gora v 12 mesecih.

V spodnji fotogaleriji smo zbrali nekatere izmed izzivov, ki jih je opravila Jess. Ste katere izmed njih že opravili? Če niste, so vam lahko v navdih, da se tudi sami preizkusite v katerem izmed njih. Morda pa vas tako navduši, da se boste tudi sami lotili podobnega projekta, ni še prepozno za to. 😉

Tags:
depresijaduševno zdravje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.