Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Posvojila sta otroke druge rase. “Bog je že od začetka imel načrt za naju”

Jarvis i Sadie Sampson

sadiesadaz | Instagram

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 24/01/23

Sadie in Jarvis sta po dolgih mesecih neuspešnih poskusov še vedno komaj čakala na otroka, ko jima je nekega dne nepričakovan klic prijateljice spremenil življenje

“Ko sva bila z možem Jarvisom na zdravljenju neplodnosti, me je najboljša prijateljica vprašala, ali sem kdaj razmišljala o posvojitvi. Rekla sem seveda, saj sem mislila, da gre za hipotetično situacijo,” pravi Sadie.

Zdaj sta Jarvis in Sadie Sampson starša že trem posvojenim otrokom. Pravita, da je njuna družina zgrajena na trdnih temeljih ljubezni, ne krvnih vezi.

Dovolj je bil en telefonski klic

“Več mesecev sva se trudila za otroka, molila in čakala. Mesec za mesecem,” pojasnjujeta zakonca. Obiskala sta številne zdravnike. Toda namesto želenega potomstva sta imela zgolj veliko negativnih testov.

Nekega dne pa ju je poklicala prijateljica in vprašala, ali bi rada vzgajala majhnega otroka. Izkazalo se je, da je neka mama želela dati otroka v rejniško družino ali posvojitev, ker mu je želela omogočiti miren in varen dom.

Kljub veliki želji po otroku sta Jarvis in Sadie oklevala s končno odločitvijo, saj nista bila prepričana, ali bi lahko skrbela za tujega otroka. Obenem Sadie ni mogla verjeti, kaj se dogaja: končno je imela priložnost postati mati.

Ves čas posvojitve sta bila nervozna, bala sta se, da si bodo otrokovi biološki starši premislili. Toda ni bilo razloga za skrb. Fantek se je rodil v krogu bioloških staršev in posvojiteljev. Dali so mu ime Ezra.

View this post on Instagram

A post shared by Sadie Sadaz | The Fun Mom (@sadiesadaz)

“Samo hotela sva biti starša”

Sadie je želela novorojenčka takoj objeti. Stisnila ga je v naročje in se mu nasmehnila. Ezra je bele polti, ona in njen mož Jarvis pa sta temnopolta, vendar jima razlika v barvi kože ni bila pomembna.

Vedela je, da bi z možem rada imela več otrok. Zato sta se odločila za več posvojitev. “Rasa ali etnična pripadnost najinega naslednjega otroka me sploh nista zanimali. Vedela sem, da bodo vprašanja in želim, da imajo moji otroci dostop do odgovorov. Tudi z Ezro sva že od začetka imela odnos z njegovimi biološkimi starši in enako sva si želela za bodoče otroke,” pojasnjuje.

V hiši Sampsonov sta se pojavili še dve hčeri – Journee in Destinee. Biološki starši deklet živijo nedaleč stran. Prišla sta tudi na praznovanje njunega prvega rojstnega dne.

Zakonca priznavata, da se pogosto srečujeta z nestrpnostjo. “Z Jarvisom se srečujeva z velikim nasprotovanjem naše razširjene družine, v kateri menijo, da bi morala izbrati temnopolte otroke. Vendar nisva šla v trgovino, da bi pobrala svoje družinske člane s police,” pojasnjuje Sadie. “Samo želela sva si biti starša in izkoristila sva priložnost, ko se je ponudila. Vse se je izšlo odlično, veva, da je moralo tako biti,” dodaja.

Pravi, da ima zdaj te otroke priložnost naučiti, česar se je naučila sama, jim posredovati svoje izkušnje. “Večino časa ljudje domnevajo, da otroke čuvava, ne, da sva njihova starša,” pravita zakonca.

“Bog je že od začetka imel načrt za naju”

Ko gre Sadie na sprehod s svojimi tremi otroki, pogosto ponavlja besede: “Pridi k mami”, “Daj mami poljubček”.

“To delam zato, da ljudje vedo, da so ti malčki moji otroci. Neznanci me sprašujejo, ali sem mama ali samo pazim nanje. Dobivava veliko vprašanj, saj je še vedno tabu, da ima lahko temnopolta ženska otroke, ki niso temnopolti,” pravi.

“Spomnim se, da me je Jarvis vprašal, kako bova vzgajala belega otroka. Odgovorila sem: ‘Vzgajala ga bova kot kateregakoli drugega otroka!'”, pravi.

Sadie ima temnopolto prijateljico, ki prav tako vzgaja belega otroka. “Dvakrat je bila obtožena ugrabitve. Zato ima pri sebi vedno dokumente o posvojitvi sina,” pojasnjuje.

“Bog je že od začetka imel načrt za naju. Tega preprosto nisva vedela. Vesela sem, da ve, kaj potrebujeva, bolje kot midva,” pravi Sadie.

Sampsonovi živijo v Teksasu. Zakonca svojo zgodbo in vsakdanje življenje rada delita na družabnih omrežjih. Drugim kažeta, da ni nujno, da so si družinski člani podobni, važno je, da se ljubijo in podpirajo.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
družinaposvojitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.