Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Česa so me naše krave naučile o opori Boga?

martin golov vlog 105 krava

Fotografija je last Martina Goloba

Martin Golob - objavljeno 27/01/23

Ali je hinavsko, da človek začne moliti šele takrat, ko je v težavah?

Danes bi z vami spet rad delil prigodo iz mladosti. Veste, da imam rad kmetijo in živali. Z njimi sem tesno povezan, še posebej s kravami. Kar nekaj sem jih spoznal v našem hlevu. Dober sebek sva posnela, kajne? 😉 Obstaja bolezen oziroma zdravstvena zagata krav s črevesjem, ki se zelo pogosto konča z operacijo. Pri nas doma pa smo zadevo rešili na drugačen način.

Kravo smo peljali v gozd, in to sredi noči, nato pa odšli. Da, postavili smo jo v stresno situacijo. Postalo jo je neznansko strah in začela je teči za nami. Njena telesna dejavnost je pripomogla tudi k temu, da se je njena prebava uravnala.

Kakšno zvezo ima to z našim duhovnim življenjem, boste vprašali. Ima jo! Mislim, da gre za zgovorno prispodobo, ki jo podrobneje razložim v vlogu. Vprašali so me namreč, ali je hinavsko, da človek začne moliti šele takrat, ko je v težavah. Kaj menite, drži?

Martin pri kmetijskih opravilih:

Tags:
duhovnikMartin Golobvlog
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.