Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Radosti zime: postavil je 9-metrskega snežaka in povezal vso skupnost

Eric-And-Anastasia-Fobbe

Anastasia Fobbe via facebook

Cerith Gardiner - objavljeno 07/02/23

Ko se je Eric Fobbe odločil, da bo na svojem dvorišču postavil velikanskega snežaka, si ni predstavljal, kako bo to vplivalo na njegov domači kraj

V ameriški zvezni državi Minnesoti je letošnjo zimo kar naprej snežilo, zato si je Eric Fobbe iz Buffala zadal izziv, kako bi obilno sneženje kar najbolje izkoristil.

S pomočjo sosedov je na dvoriščih po mestu nabral dovolj snega in začel graditi velikanskega snežaka, visokega devet in širokega šest metrov.

Fobbe je mrzlega velikana gradil 40 ur. Ko je zbral ves sneg, mu ga je s pomočjo snežnega pihalnika uspelo nakopičiti zelo visoko … in še višje. Snežni kipar je nato potreboval lestev in zasilne stopnice, da je dokončal svojega epskega snežaka in mu dodal nujno potrebne okraske: za nos mu je nataknil prometni stožec, na glavo pa poveznil kapo.

Končni rezultat je vsekakor navdušil njegovo ženo, ki je občudovanja vredno mojstrovino delila na družbenem omrežju Facebook.

Po poročanju krajevne televizije Fox 2 je Eric Fobbe pojasnil, da Frosty Fobbe, kot je snežaka poimenoval, zahteva nekaj vzdrževalnih del: “Ko je zunaj sončno ali ko se temperatura dvigne nad ničlo, ob vrnitvi iz službe opazim, da se je sneg nekoliko skrčil, zato precej časa preživim na dvorišču in ga nenehno dopolnjujem.”

Njegova prizadevanja podpirajo ne le njegovi družinski člani, temveč tudi celotno občestvo, ki prihaja mimo Ericove hiše in si ogleduje sneženo umetnino.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10228637989835327&set=a.1839254141756&type=3

Za družino Fobbe je Frosty največji snežak doslej, pred tem pa so že zgradili šest- in sedemmetrska snežena moža. Po podatkih Guinnessove knjige rekordov je bila doslej največja snežakinja postavljena v ameriški zvezni državi Maine: merila je 37 metrov, za trepalnice pa so ji nataknili smuči.

Ledeno mrzli projekt je odličen primer, kako lahko uporabljamo naravo, ki nam omogoča čudovite družinske trenutke, obenem pa učimo otroke, da se lotijo zahtevnih izzivov.

Ljudi pa seveda pogosto pritegnejo velikanske skulpture, zato Frosty Fobbe zagotovo povezuje tamkajšnje občestvo.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.