Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 22. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Poslovila sta se od sinka in po devetih mesecih se je rodil njun naslednji čudež

Rebecca Athayde

@rebecca.athayde | Instagram

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 16/02/23

Rebecca in Ronaldo nista pristala na splav svojega bolnega sina. Deček je umrl, ko je imel komaj šest mesecev. Točno devet mesecev pozneje pa je par na svet pozdravil njegovega mlajšega bratca

“Če bi vnaprej vedela, da me bo tako bolelo, da se mi bo tisočkrat raztrgalo srce in da bo negotovost kot nož v grlu, bi vseeno tisočkrat izbrala sina. Tisočkrat bi se odločila stati ob njegovi posteljici. Tisočkrat bi se odločila moliti na kolenih za njegovo življenje. Tisočkrat bi se odločila za boj,” je Rebecca Athayde zapisala na Instagramu.

View this post on Instagram

A post shared by Rebecca Athayde (@rebecca.athayde)

Božji dar

Rebecca ni hotela splaviti svojega sina Mateusa. Deček je imel hudo okvaro, hipoplazijo levega dela srca, ki je ni bilo mogoče pozdraviti. Zdravniki so Rebecci in njenemu možu predlagali prekinitev nosečnosti. Rekli so, da sta zakonca še mlada in da bosta še lahko imela otroke. Par je pred tem imel že štiri otroke, Cecilio in Lucasa, ter še dva otroka, ki sta umrla pred rojstvom.

Rebecca in Ronaldo sta nasprotovala predlogu zdravnikov in tako se je 31. marca 2021 rodil mali Mateus. Malček je prestal hudo operacijo srca in se vrnil domov šele po mesecu in pol hospitalizacije. Žal njegovega življenja ni bilo mogoče rešiti. Mateus je umrl po drugi operaciji v maminem naročju, star šest mesecev.

Starša malega Mateusa sta dokazala, da je življenje vsakega človeka velika vrednost. Deček je bil teh nekaj mesecev svojega življenja obkrožen z ljubeznijo in podporo sorodnikov. Zakonca trdita, da jima je njun otrok, čeprav je živel zelo kratek čas, dal izjemno pričevanje Božjega daru.

Čudež rojstva

Devet mesecev po Mateusovi smrti sta Rebecca in Ronaldo doživela čudež rojstva njegovega mlajšega bratca Francisca. Na eni od fotografij, ki jo je Rebecca delila na družabnih omrežjih, lahko vidite njenega moža, ki med porodom moli rožni venec.

“Sin, dobrodošel pri nas doma! Tvoja prisotnost je živa prisotnost nebes med nami! Ljubi te Bog, midva in tvoji bratje in sestre, tisti na zemlji in v nebesih. Ničesar boljšega si ne moremo zaželeti, kot da bi bil svet, moj sin! In daj svetu živo pričevanje upanja, tako kot si ga dal danes vsem nam,” je svojega sina pozdravila Rebecca.

“Življenje je veliko več kot smrt”

Rebecca pravi, da se zahvaljuje Bogu, ker je ohranil njeno srce odprto za življenje. “Vedno je vredno ljubiti! […] Kako žalostno bi bilo, če bi se zaradi strahu ali negotovosti zaprla pred možnostjo, da bi imela Francisca!” piše mlada mamica.

Pravi, da bo mali Mateus vedno del njenega življenja. “Na neki točki najinega poslavljanja sem razumela, da je res dragocen za tisti svet, da je na njem nekaj drugačnega, nekaj svetega da se ga moram zdaj naučiti ljubiti na daljavo, a da bosta najini srci še vedno združeni,” pojasnjuje.

Dodaja: “Mateus je v svojem kratkem življenju spremenil svet, spremenil je naša življenja in življenja mnogih ljudi.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
otrocirojstvosmrt
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.