Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Kaj naj mame maturantov in maturantk oblečejo za maturantski ples?

women selfie

DGLimages | Shutterstock

Tina Martinec Selan - objavljeno 27/02/23

Ste mama maturanta ali maturantke in si želite zasijati na maturantskem plesu?

Maturantski ples sina ali hčere je priložnost, ki si jo boste vsi udeleženi zapomnili za celo življenje. Kako ponosna bosta na vas hči ali sin, ko se bosta lahko sprehodila ob svoji lepi in mladostni mami!

Ne zamudite priložnosti, da bi v vlogi mame zasijale

Izbiranje primerne obleke za maturantko ali maturanta je lahko dolgotrajen in zahteven proces. Zato ni nič čudnega, da mamam maturantov in maturantk včasih ne ostane prav veliko energije, da bi mislile še nase in na svojo opravo. Pa vendar je škoda, da bi tako lepo priložnost pustile vnemar in se ne bi uredile karseda lepo samo zato, ker je zmanjkalo časa ali energije.

Ob tem svečanem dogodku, ki je poln ponosa in zanosa, se marsikdaj utrne solza ganjenosti. Fotografije si bomo še ničkolikokrat ogledovali in ob tem obujali spomine na ples, na večerjo, na pogovore in občutke, ki so nas prevevali, ko smo s svojimi že skoraj odraslimi otroki praznovali konec srednje šole. Dajte si ob tem priložnost, da zasijete ne le od ponosa, pač pa tudi od lepote in urejenosti.

prom

Ta večer bo v znamenju elegance in svečanosti, zato mora biti takšna tudi naša oprava. To seveda ne pomeni nujno, da smo v dolgi večerni obleki in satenastih rokavicah, vseeno pa moramo priložnosti primerno razmisliti, kaj bomo oblekle in kakšna frizura ter ličenje bosta poskrbela za piko na i.

Oblačila in kombinacije, s katerimi ne morete zgrešiti

To so: elegantna obleka do kolen ali nižje, kombinacija elegantnega krila in bluze ali čipkastega zgornjega dela, kombinacija elegantnih hlač z zgornjim delom ali pa celo eleganten kostim, seveda v tem primeru ne v poslovnem slogu (kot za v službo), pač pa v večerni eleganci. Namesto srajce bomo poleg oblekle izrezan top ali svileno bluzo, namesto dnevnih čevljev pa dodale šik salonarje.

V vsakem primeru so teksture in materiali tisti, ki izražajo večerno naravo dogodka. Ne ustrašite se finejših, tanjših ali polprosojnih materialov, malce svetlikanja ali bleščic …

Če ste naklonjene mladostnim trendom, je lahko odlična izbira tudi enodelni pajac ali kombinezon v večni črni ali pa v kakšni drugi barvi, le da je material satenast ali svilen in lepo padajoč. Kombinezon je ekvivalent obleki, s tem da ga ljubijo tudi dame, ki nerade kažejo noge oziroma se ne počutijo najbolje v oblekah.

elegant woman

V kolikor se nam zdi, da je naša obleka vsaj za formalni del večera preveč izrezana ali pa je morda bluza rahlo prosojna, si ogrnemo enobarven suknjič v črni, temno modri ali beli barvi, ki bo poskrbel za eleganco in se bomo z njim izognile vsakršni pretirani razgaljenosti. Namesto suknjiča boste k obleki morda raje oblekle bolero (skrajšan suknjič), ki zelo lepo pristaja zlasti damam z drobnim zgornjim delom telesa.

Majhna torbica in čevlji z vsaj malo pete

Kavbojke ter dnevna bombažna oblačila niso primerna za to priložnost. Če se le da, obujte čevlje z vsaj malo pete – za zahtevna stopala so najudobnejši čevlji, ki so narejeni za plesalke latinsko ameriških ali standardnih plesov in jih lahko kupite v salonih s profesionalno plesno opremo. V takih čevljih lahko preplešete celo noč, ne da bi vas posebej bolele noge, na plano pa jih boste lahko potegnile ob vsaki naslednji svečani priložnosti (poroke, praznovanja, plesni večeri, birme, obhajila itd.).

Majhna torbica bo zaokrožila večerni videz, vanjo pa spadajo robčki (zagotovo boste potrebovale vsaj enega 😉), puder, šminka, telefon in kakšen osvežilni bonbon. Drugega ta večer ne boste potrebovale. Po želji lahko seveda nadenete tudi kakšen poseben kos nakita, ki bo dopolnil vašo podobo.

shopping

Urejena pričeska in primeren mejkap

Videz naj obogati primerna pričeska. Če imate dolge lase, poskrbite, da jih bo stiliral ali spel frizer, da boste zares urejene. Prav tako k večerni opravi za maturantski ples spada tudi vsaj osnovno ličenje, če pa si želite zasijati še malce bolj kot sicer, se le prepustite izkušenim rokam, ki naj lepo osenčijo oči, poskrbijo za brezhibno polt ter kanček šminke. Lepo, diskretno in laskavo ličenje vam bo odvzelo kar nekaj let, morda vas celo proglasijo za maturantkino ali maturantovo sestro!

Tags:
moda
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.