Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Njeno življenje se je vrtelo med življenjem na cesti in zaporom, nato je diplomirala z odliko

Ginny Burton

fot. V Ginny Burton | Facebook

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 27/02/23

Že pri šestih letih je poskusila marihuano, trikrat je končala v zaporu. Nato pa se je odločila za rehabilitacijo in diplomirala z odliko. "Brez Njega ne bi mogla premagati svoje odvisnosti," pravi

Ginny Burton se je rodila v zelo disfunkcionalni družini. Njena mati je bila odvisnica od drog in preprodajalka. Ona je bila tista, ki je hčeri predstavila svet drog. Oče je zaradi ropov pristal v zaporu.

Droge, zapor in brezdomstvo

Pri šestih letih je Ginny prvič poskusila marihuano, pri 23 pa je bila popolnoma odvisna od heroina. Uživala je tudi kokain. Pri 16 letih so jo posilili, poskusila je celo narediti samomor. Ni mogla računati na podporo svojcev. Mislila je, da bo umrla na klopci v parku, z iglo v roki, ali da jo bo nekdo ustrelil.

“Ko končaš na ulici in smrdiš po iztrebkih, ko se nisi oprhal, ker si preveč zaposlen s hranjenjem svoje odvisnosti, ki te že presega … velikokrat kršiš lastno integriteto … počutiš se brezupno,” pripoveduje 48-letna Ginny.

“Ko si odvisen do te mere, kot sem bila sama, ne moreš zdržati tempa življenja. Raje si mrtev kot živ. Večino svojega življenja sem preživela v želji, da bi me nekdo preprosto ubil,” se spominja.

Da bi dobila denar za droge, je s pištolo napadala preprodajalce mamil. Ukradla je celo tovornjak, ki ga ni znala voziti, in povzročila nesrečo. “Policist je prižgal sireno, da bi me ustavil, ker nisem imela prižganih luči. Začela sem hiteti, on pa me je lovil, dokler nisem pred blokom trčila v drevo,” se spominja.

“Bila sem tista oseba, ob kateri bi močno stisnili k sebi svojo torbo,” dodaja. Na sodišču je bila za kriminalna dejanja obsojena kar 17-krat, trikrat je končala v zaporu.

https://www.facebook.com/virginia.anne.549/posts/5508102162596345

Rehabilitacija in študij

Njeno življenje se je začelo spreminjati med zadnjo zaporno kaznijo. Prosila je za zadnjo priložnost, da bi začela z rehabilitacijo in se odrešila svoje kriminalne preteklosti. Njena največja motivacija sta bili hčerki, ki jima je želela omogočiti normalno in stabilno življenje.

V okviru socialnega programa izobraževanja za zapornike je dobila idejo, da bi začela  študirati. Prejela je štipendijo in po nekaj letih z odliko diplomirala iz politologije.

“Danes sem opustila svoje občutke negotovosti glede svojih let, gub, genetike, neuspehov in ‘sindroma prevaranta’. Spoznala sem, da lahko, ne glede na vse, zmorem vse, če še vedno diham. Diplomirati pri 48 letih je pravi dosežek za nekdanjo odvisnico od drog,” je zapisala na Facebooku.

https://www.facebook.com/virginia.anne.549/posts/8235184199888114

Pomagati drugemu

Ginny pravi, da njena zgodba ni naključje. “Mislila sem, da je moj obstoj na tej zemlji kruta šala, in nisem razumela, zakaj sem bila v življenju podvržena toliko tegobam. Nič ni imelo smisla. Danes verjamem, da je bila vsaka življenjska izkušnja namenjena temu, da lahko zdaj pomagam drugemu,” poudarja.

Ginny zdaj živi s svojo družino v zvezni državi Washington. Njena strast je pohodništvo. Trdi, da je imela vera v Boga pomembno vlogo pri njeni ozdravitvi od odvisnosti.

“Ko sem se na intenzivni negi zbudila s strelno rano ali po predoziranju, sem čutila Božjo navzočnost in pomoč na svoji poti. Še vedno sem bila živa, čeprav si tega nisem želela. Brez Njega ne bi mogla premagati svoje odvisnosti. Nikoli ni obupal nad menoj,” pravi.

https://www.facebook.com/virginia.anne.549/posts/8483024525104079

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
odvisnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.