Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 25. junija |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Povem vam, zakaj se mi prepir v družini zdi pohujšljiv

martin golob vlog 109

Siniša Kanižaj | Družina

Martin Golob - objavljeno 24/03/23

V vlogu številka 109 razmišljam o neprecenljivi vlogi družine

Med praznikoma svetega Jožefa in Gospodovega oznanjenja Cerkev obhaja teden družine. O njej je mogoče slišati številna mnenja in poglede. Prepričan sem, da je družina dar, nekaj, kar je od nekdaj postavljeno na naravne temelje. Z njo je tesno povezana vzgoja. Starši, bodite dobri do svojih otrok, oni vam bodo izbirali dom za ostarele.

Stric Martin

Sem tudi sin, brat, svak in stric. Kar štirikrat! Zelo rad imam nečaka in nečakinji. Ob priložnosti jih malo pocrkljam, zelo rad jih obiščem, vesel sem, ko me pokličejo.

Kot duhovnik in župnik seveda poznam, srečujem, spremljam številne družine. Poskušam skrbeti, da bi bili med seboj čim bolj prijatelji. Kako pomembno je, da je družina složna. V življenju lahko izgubiš vse, a če imaš povezano in trdno družino, si velik bogataš.

Martin zelo rad poprime za delo doma:

Kakor jih boste vzgojili …

Neverjetno dragoceno je, ko zna družina stopiti skupaj, še zlasti če kateremu od njenih članov kaj zaškripa. Najbolj sem žalosten, ko se v družini kregajo zaradi dediščine, ljubosumja, politične usmeritve. Ni vredno. Prepir v družini je kar malo pohujšljiv, sploh če se imaš za vernega. Saj res, prenos vere v družini je nekaj najlepšega. Še enkrat poudarjam: starši, bodite dobri do svojih otrok. Kakor jih boste vzgojili, tako se bodo obnašali do vas.

Tags:
Martin Golobvlog
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.