Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 30. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Vremenski napovedovalec med javljanjem v živo molil v etru. “Ljubi Jezus, prosim, pomagaj jim”

TORNADO

WTVA

El meteorólogo de WTVA se vio en la necesidad de orar.

Dolors Massot - objavljeno 10/04/23

Vremenski napovedovalec Matt Laubhan je med poročanjem v etru opazil tornado, ki se je premikal proti mestu Amory v Misisipiju. Njegov odziv je bil presenetljiv in iskren

Konec marca je ZDA zajela serijo tornadov. Ko je nekega dne glavni meteorolog lokalne televizijske postaje v Misisipiju, Matt Laubhan, v etru delil vremensko napoved, je na zemljevidu, ki se je posodabljal v živo, opazil, da je ogromen tornado v tistem trenutku udaril v mesto Amory v Misisipiju, in se zgrozil.

Bil je tako pretresen, da se je naslonil na mizo in spontano začel moliti. “Ljubi Jezus, prosim, pomagaj jim. Amen,” je slišalo na tisoče gledalcev.

“Bog je poskrbel za to”

Voditeljeva iskrena in preprosta molitev je presenetila ameriško javnost. “Običajno ne vidimo ali slišimo napovedovalcev vremena moliti v etru, vendar ste vi storili prav to, ko je tornado prizadel severozahod mesta Amory,” se je k Laubhanu obrnila novinarka televizijske mreže CNN. 

“Ne morem reči, da sem nameraval moliti. To je bil primer situacije, ko smo vedeli, da se dogaja nekaj izjemno slabega, in vedeli smo, da je možno, celo verjetno, da so ljudje tam poškodovani in bodo kmalu umrli,” na to odgovarja meteorolog. “Zelo redko se zgodi, da ostanem brez besed. Iskreno povedano sem bil tedaj preobremenjen. In se je zgodilo …(molitev; op. p.),” dodaja.

Laubhan pravi, da je bil odziv občinstva na njegove besede “pretežno pozitiven”. “Ljudje so mi povedali, da jim je molitev pomagala prepoznati resnost situacije. Rad bi rekel, da je bilo to nekaj, kar sem nameraval storiti, vendar mislim, da je takrat Bog poskrbel za to,” dodaja.

Plaz hvaležnosti

Pod YouTube posnetkom Laubhanove molitve lahko preberete veliko komentarjev podpore. Uporabniki interneta se mu zahvaljujejo za empatijo, predanost in strokovnost, ki jo je izkazal pri svojem delu. Meteorolog namreč že vrsto let služi lokalni skupnosti in jo svari pred nevarnimi vremenskimi pojavi.

Njegova molitev je bila tako iskrena. Blagoslovi njega in njegovo družino.

Ta človek je v zadnjih 10 letih v severnem Misisipiju rešil nešteto življenj. Hvaležen sem za tako izobraženega in predanega meteorologa!

Nisem ravno veren, vendar izjemno spoštujem pristno empatijo in skrb, ki jo je ta človek pokazal vsem tem ljudem.

Omenjeni tornado je v noči na 25. marec prešel mesto Amory. Čeprav je veter povzročil veliko materialno škodo, po podatkih lokalne policije mesto zaradi tornada ni utrpelo smrtnih žrtev.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.