Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 25. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Božji ščit jo je rešil pred neznancem, ki jo je več kot dve uri zadrževal na stranišču

A woman looks at the peephole.

Zapylaiev Kostiantyn | Shutterstock

Marija Krebelj - objavljeno 23/04/23

Elizabeth po tisti noči z gotovostjo trdi, da jo je Bog rešil iz nevarnosti

V času študijske izmenjave v Avstraliji je Elizabeth obiskala Brisbane. Prespala je v enem tamkajšnjih hostlov. Pol ure po polnoči je morala na stranišče. Ko se je odpravljala iz skupnega toaletnega prostora, je zagledala moškega, ki je bil namenjen vanj. Visok, plečat in bos je v njej vzbudil sumničavost, zato se je zaprla v straniščno kabino in nameravala počakati deset minut, da ji ga ne bi bilo potrebno srečati.

Končno so se odprla vrata v toaletne prostore in Elizabeth si je oddahnila, saj je pomislila, da se ji je pridružilo dekle in bo lahko z njo odšla proti svoji sobi. Bila je tako tiho, da je slišala dihanje osebe na drugi strani vrat straniščne kabine. Sklonila se je in zagledala moška stopala, ki so ji bila že znana. Neznanec je šel po prostih kabinah in večkrat potegnil vodo. Prav tako je pustil teči vodo v kabinah za prhanje. Zamaknil se je, da ga ni mogla videti pod vrati.

Prosila za Božje varstvo

Po približno eni uri se je spet sklonila. Tokrat se je zazrla v tujčeve oči, saj je na vseh štirih gledal pod straniščnimi vrati. Ko se je dvignila, je vstal tudi on. Začela je moliti: “Bog, vem, da si resničen in da si tukaj z mano, zaščiti me, prosim, pred tem moškim.” Roke je položila na vrata in Boga prosila, naj jih spremeni v ščit. V sebi je čutila, da jo bo rešil. Prav tako je začutila Božje povabilo, naj moli za tega fanta, in celo ljubezen, s katero je nanj gledal Bog. Molila je, da bi Božjo ljubezen spoznal tudi on in sprejel, da je Božji, Kraljevi sin.

Z občutkom, da Bog ne bo dopustil, da bi ji neznanec storil kaj žalega, si je oddahnila, ko je slišala, da na stranišče prihaja dekle, vendar je moški krepko držal vrata toaletnega prostora, da nihče ni mogel vanj, potem pa se je pretvarjal, da je odšel, in vrata zaprl. Elizabeth je bila skoraj prepričana, da je še vedno prisoten.

Ukana

Domislila se je rešitve in se začela pogovarjati po navideznem prenosnem telefonu. Z namišljeno prijateljico je govorila o tem, da ji je slabo. Spraševala jo je, kako je mogoče, da ne more odpreti straniščnih vrat, in jo poslala k receptorju, naj težavo reši. Moški je njenim besedam verjetno nasedel in končno zapustil stranišče, Elizabeth pa si je po dveh urah in pol oddahnila.

Ko je slišala, da je nekdo prišel v sosednjo kabino, se je sklonila in pod pregrado zagledala ženske noge z nalakiranimi nohti. Jokajoča je pohitela na recepcijo, kjer je uslužbenec na videonadzoru videl bežečega moškega.

Bog je posredoval

Dogodek je Elizabeth prijavila policiji, receptorja, ki naj bi sodeloval v preiskavi, pa je prosila, naj fanta, če bo prišel v stik z njim, vpraša, kako da ji ni ničesar storil. Pozneje se ji je uslužbenec javil prek elektronske pošte in ji poročal o pogovoru z moškim. Ta je priznal, da je dekle pustil, ker ga je nekaj oviralo. Nihče razen nje ni vedel za Božji ščit, ki mu ni pustil do nje.

Pred tem dogodkom se je Elizabeth sicer zavedala, da je Bog resničen, vendar njegove navzočnosti ni nikoli čutila. Po tej noči z gotovostjo trdi, da jo je rešil iz nevarne situacije in o tem pričuje prek Youtube kanala.

Prispevek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, januar 2022.

Tags:
pričevanje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.