Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 15. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Poljska pevka, ki o svoji veri priča v javnosti: “Vidim, da Bog deluje v mojem življenju”

Marta Ławska-Zawadzka podczas koncertu

fot. Tatiana Muranty

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 30/04/23

Poljska pevka Marta Ławska-Zawadzka, ki je s svojim glasom zaslovela na poljski različici šova talentov X-Faktor, pravi, da želi s svojim talentom služiti Bogu in svojo izkušnjo vere deliti z drugimi

“Vidim, da Bog deluje v mojem življenju. Prav v molitvi hvalnic doživljam Njegovo posebno prisotnost in moč,” pravi 29-letna pevka za Aleteio.

Čudež rojstva …

Marti je bil Bog že od otroštva zelo blizu. Vsak dan je začela dan s prošnjo za Njegovo delovanje in čudeže. Molila je za ljudi in videla, kako jih Jezus ozdravlja.

Odraščala je v domu, kjer so ji starši od samega začetka pokazali, kdo je in kaj je Jezus naredil zanje. Marta trdi, da je čudež že samo njeno življenje. Zdravniki so namreč njeni mami rekli, da ne bo mogla imeti otrok. Kljub temu je po šestih letih poskusov zanosila. Rodila se je prva izmed hčerk, za njo pa Marta.

… in ozdravljenja

Kot otrok je Marta zbolela za atopijskim dermatitisom, kroničnim vnetjem kože, ki se je vračalo kljub zdravljenju. Zato je začela sodelovati na mašah za ozdravljenje.

Nekega dne je z oltarja slišala besede: “Tukaj je mlado dekle, ki že od malega trpi zaradi pokanja kože na rokah in nogah. Bog jo danes ozdravlja.” Po tej molitvi so se Martine roke in noge zacelile in bolezen se ni več vrnila.

Že v šoli je glasno in odločno govorila o Bogu. “Že kot otrok sem zelo spoštovala vero. Čutila sem izjemno prijateljsko vez z Jezusom, o Njem sem želela pripovedovati tudi drugim,” pravi.

Najstniški upor

Ko je Marta začela hoditi v srednjo šolo, je svojim prijateljem zavidala “grešno” življenje in si je zaželela živeti tako kot oni.

“Kot šestnajstletno dekle sem se nehala vključevati v življenje skupnosti. Pobarvala sem si lase na črno in začela hoditi na zabave. Razlagala sem si, da bo še čas, da se vrnem v Cerkev, ko bom stara … petdeset let,” pravi Marta.

To obdobje je trajalo nekaj mesecev. Nato pa jo je nekega dne poklicala prijateljica in jo vprašala, ali bi se udeležila delavnice gospel glasbe. “Ona ni bila verna, jaz pa sem šla skozi krizo vere,” se spominja Marta.

Po tednu delavnic se je odločila, da se vrne v Cerkev. “Videla sem čudovito podobo, ki mi je segla do srca. Videla sem, da je bil Bog ves ta čas z mano, da me varuje in me vodi, da ne naredim kakšne neumnosti. Stala sem s hrbtom obrnjena proti njemu, on pa je bil še vedno obrnjen proti meni,” pravi pevka.

Marta Ławska-Zawadzka

Kariera okoli Jezusa

Začela je iskati Stvarnika v vsakdanjem življenju in kmalu je zagon dobila tudi njena glasbena kariera. Med drugim se je udeležila poljske različice šova talentov X-Faktor. “Vedno sem molila, da bi Bog uporabil moj glas pri ustvarjanju duhovne resničnosti, da bi s svojim s petjem dosegla njihova srca,” pojasnjuje.

Začela se je vključevati v krščanske projekte, med drugim tudi v zbor gospel glasbe. Danes nastopa na koncertih, je tudi učiteljica vokala. Dela ji ne manjka, pravi.

Marta Ławska z zespołem TGD
Marta Ławska i TGD

Poslanstvo za ženske

Marta sodeluje tudi na srečanjih za ženske. Rada se z njimi pogovarja in deli svoje izkušnje. Vesela je, da jim lahko pomaga zaživeti v sožitju s seboj in se sprejeti.

“Rada se pogovarjam z ženskami. Mnoge med nami imajo težave z opažanjem svoje edinstvenosti. Moramo se boriti zase in se uresničevati v izbranem poklicu,” pravi Marta. “Pomembno je, da se trudimo zase vsak dan. Sama sem imela težave s sprejemanjem same sebe, nisem verjela, da bom kdaj našla nekoga, ki me bo imel rad,” pravi.

Marta uživa v vsakdanjih trenutkih: sončnih žarkih, ki prihajajo skozi okno, prisotnostjo bližnjih, ljudi, ki jih sreča na cesti. Hvaležnost je zelo pomemben del njenega življenja.

Marta Ławska-Zawadzka podczas koncertu

Mož je Božji dar

Pred štirimi leti se je odločila moliti za dobrega moža. Predvsem si je želela, da bi bil ta moški veren in da bi imel podobne vrednote kot ona. “Ljubezen ne pomeni sprejemanja povprečnosti. V molitvi sem Bogu rekla, da bi bila raje sama, kot da bi trpela posledice napačne izbire,” pojasnjuje.

Na njeni poti se je pojavil Michal, ki jo ima rad takšno, kakršna je. Poročila sta se lani na njen rojstni dan. “Zaradi svojega moža sem veliko naredila na sebi kot ženska. Spodbudil me je tudi, da javno spregovorim o Božjem delu v mojem življenju,” pravi.

Misli o veri, ki jih Marta objavlja na družabnih omrežjih, se ne dotikajo le vernikov, ampak tudi tistih, ki so daleč od Boga.

“Ljudje mi pišejo, ne glede na veroizpoved, in me prosijo za molitev. Verjamem, da bo Bog vseeno deloval v njihovih življenjih,” pravi.

“Izpolnjena sem kot žena. Z možem se počutim bolj varno kot kdajkoli prej. Upam, da se bom nekoč lahko uresničila tudi v materinstvu,” dodaja.

Marta si želi tudi izdati album. “Bog nas res sliši. Mislim, da je ključno zgraditi odnos z Njim z osebno molitvijo, branjem Svetega pisma, biti v skupnosti. Le tako si lahko z Njim, iz srca v srce. On me najbolje pozna in ve, da bom v danem trenutku kar najbolje izkoristila, kar mi ponuja. Z Bogom je moje življenje izjemno,” pravi pevka.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.