Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 17. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev k sv. Jožefu za zaščito doma

Mão segura a chave de uma casa

Best smile studio | Shutterstock

Aleteia Brazilija - objavljeno 02/07/23

Predajte ključe svoje hiše sv. Jožefu in zgodilo se bo nekaj čudovitega

Naš dom je naše zatočišče. V domu najdemo ljubezen, mir in harmonijo, ki so tako potrebni za naše življenje in življenje naše družine.

Na avdienci leta 2019 je papež Frančišek pozval zakonce: “Prosimo Očeta (…), da bodo znali odpreti vrata svojega srca za Kristusa in za brate ter bodo svoje hiše spremenili v domače Cerkve, kjer bodo živeli občestvo in življenje živeli z vero, upanjem in ljubeznijo.”

Jožef je zgradil sveti dom v Nazaretu. Vzemimo za zgled Jezusovega krušnega očeta in ga prosimo za zaščito našega doma s sledečo molitvijo:

Molitev k sv. Jožefu za zaščito doma

Sveti Jožef, varuj naš dom. Izlij nebeški blagoslov na našo družino. Ostani med nami. Pomagaj nam živeti v ljubezni in harmoniji, v miru in radosti. Naj nas okrepi Božji strah, naj krepost krasi vse, kar delamo, in naj nas naš način življenja popelje v nebesa.

Od danes naprej ti izročam ključ naše hiše. Varuj nas pred vsem tistim, kar nam lahko stori slabo. Zapri moj dom zame in za tiste, ki so mi dragi v srcu Jezusa in Marije. Naj bodo naši dnevi kakor tvoji dnevi v sveti hiši v Nazaretu. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevedlain priredila Veronika Snoj.

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.