Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 15. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

“Kot ‘vikingi’ smo zopet spoznali, da denar ni največ, ampak to, s kom potuješ na svoji poti”

TakSi 2023

TakSi 2023

Urška Leskovšek - objavljeno 24/07/23

Sredi polja pri Spodnjem Dupleku, nedaleč od reke Drave, je šest dni živelo, se učilo, raziskovalo, se družilo in zabavalo skoraj 500 skavtov

TakSi 2023 je bil peti skupni tabor ognjišč 8 in 9 ali, drugače povedano, poletni tabor skavtov iz celjske, mariborske in murskosoboške škofije.

Osnovni namen tabora je druženje prek skavtske izkušnje. Letošnji tabor je nosil naslov NeustrašenSi, teden pa je minil v vikinškem duhu, ki ga je navdahnil duhovni vodja Mitja Markovič. Seveda ni manjkalo skavtskih in družabnih iger, različnih delavnic, odšli so tudi na tako imenovani hajk.

Pogled na ogromno prizorišče, še preden so ga napolnile stotine razigranih mladih skavtov:

View this post on Instagram

A post shared by TakSi (@taksi_2023)

Organizacija tako velikega dogodka, ki naj bo še nadvse poučen in hkrati zabaven za mlade, seveda ni mačji kašelj. Da se je nekaj 370 izvidnikov in vodnic (torej skavtov, starih med 12 in 15 let) imelo nepozabno, je skrbela skoraj 100-članska ekipa.

Oglejte si nekaj fotografskih utrinkov:

Še drugi del:

Vreme ni prizanašalo

Da so neustrašni in “iz pravega testa”, se je pokazalo zlasti ob vremenskih ujmah, ki jim niso prizanašale in zaradi katerih so tabor končali dva dni prej. Ko se je bilo zaradi varnosti treba umakniti, so prespali v dupleški športni dvorani oziroma v Gimnaziji Antona Martina Slomška in osnovni šoli v Limbušu. Kljub spremenjenim načrtom dobre volje in zabave (v zdravem duhu) ni manjkalo.

Vsekakor je tudi pri tej izkušnji z vremenom prišla prav usposobljenost skavtskih voditeljev za krizne razmere in povezanost z gasilci, policijo, urgentnim centrom, … “Sicer se skavti gibamo v okolju narave, vendar nikoli ne gremo prek meje varnosti otrok. Zadovoljni, veseli, zdravi in celi zaključujemo tabor,” je ob koncu za Družino povedala vodja tabora Lara Flogie.

https://www.facebook.com/taksi2023/posts/pfbid02xNHy1HBCiXqH3BDYJtKP48N7oTPWg3gXSkVCKiyFGud6i1KDYrt4v2azBedFFRhal

Tags:
skavti
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.