Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 15. junija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Kam boste letos poromali na veliki šmaren?

Marijino-vnebovzetje.jpg

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA; OTON NAGLOST | DRUŽINA; IVO ŽAJDELA | DRUŽINA; ZVONE PODVINSKI; MIHAEL GRMEK | CC BY-SA 3.0; IVO ŽAJDELA | DRUŽINA

Aleteia Slovenija - objavljeno 13/08/23

Pričarajte si duhovno bogat praznik Marijinega vnebovzetja

Največji Marijin praznik, s katerim se spominjamo dne, ko je Marija dosegla polnost življenja v večnosti, nas tudi letos spodbuja, da poromamo v katero od svetišč.

Marijino vnebovzetje je praznik upanja, saj nam govori, da je Marija, ena izmed nas, dosegla polnost življenja, ki ga kristjani vidimo v večnosti.

V dveh fotogalerijah smo zbrali nekaj predlogov, kam se lahko letos odpravite na romanje in kdaj bodo tam svete maše na praznični dan.

Ne glede na to, kje bomo preživeli praznični dan, se v molitvi še posebej spomnimo vseh prebivalcev Slovenije, ki so bili prizadeti v nedavni vodni ujmi. Po zgledu poljskih vernikov, ki bodo na največji Marijin praznik po vseh cerkvah na Poljskem zbirali sredstva za prebivalce Slovenije na poškodovanih območjih, smo tudi mi povabljeni, da se odzovemo in prispevamo po svojih močeh.

Podatki za nakazilo:

Slovenska karitas
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana

TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Koda namena: CHAR
Namen: POMOČ POPLAVE
Sklic: SI00 624

1. del fotogalerije:

2. del fotogalerije:

Tags:
Marijapraznik
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.