Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 1. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Policist srečal mladeniča, ki ga je kot novorojenčka našel v smetnjaku

Michael Buelna spotkał się z mężczyzną, którego uratował, kiedy ten był niemowlęciem

ABC News | YouTube

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 14/08/23

Michael Buelna, policist iz Kalifornije, je nekega dne v smetnjaku našel zapuščenega novorojenčka. 25 let pozneje se je srečal z že odraslim Robinom Bartonom. "To je bilo izredno čustveno srečanje," pravi upokojeni policist

Michael Buelna je delal kot policist v kalifornijskem mestu Santa Ana, ko so ga nekega dne poklicali na pomoč lokalni prebivalci. “Slišal sem zvok, podoben tihemu mijavkanju,” se spominja upokojeni policist. “Šele pozneje sem zagledal novorojenčka, ki je ležal pod kupom smeti. Še vedno je bil prekrit s sluzjo, zato so se mu na telesce prilepili gramoz in smeti. Vdihnil sem mu zrak v pljuča in odzval se je,” pripoveduje Michael.

Novorojenček je bil takrat star le štiri ure, težko je dihal. Prepeljali so ga v bolnišnico. Njegova mati, 19-letna Sabrina Diaz, je sina zapustila takoj po porodu. Sodišče jo je zaradi tega dejanja obsodilo na tri leta zapora.

“Upal sem, da ga bom spet videl”

Michael, ki je tudi sam odraščal brez matere, je razmišljal, da bi dečka posvojil in ga poimenoval Adam, vendar ga je prehitel drug par.

Z njim je deček, zdaj že mladenič po imenu Robin, v stik stopil 25 let pozneje. “Upal sem, da ga bom spet videl,” je pred srečanjem priznal policist.

“Odpuščam ji”

Posnetek tega izjemno ganljivega trenutka, ki ga je predvajala televizijska mreža ABC, je videl tudi Robinov biološki oče Marcos Meza. Odločil se je stopiti v stik s sinom in prišlo je še do enega edinstvenega srečanja. Marcos je Robinu povedal, da se je njegova biološka mati po odsluženi triletni zaporni kazni preselila v Mehiko.

Sinu je še povedal, da je o tem, da so ga našli v smetnjaku, izvedel med zaslišanjem na policijski postaji. Poudaril je tudi, da je Robina dolgo iskal, vendar brez uspeha. “Uresničile so se mi sanje, da bi končno spoznal svojega sina,” je dejal.

Robin si želi spoznati tudi svojo biološko mater. Pravi, da do nje ne čuti nobene zamere in da ji je odpustil. “Nisem jezen nanjo. Odpuščam ji, ker je bila takrat zelo mlada ženska, v precej nenavadni in težki situaciji,” je dejal.

Robin, ki je odraščal kot edinec, ima zdaj pet sester in kopico družinskih članov po očetovi strani, ki jih mora še spoznati. Po zaslugi posvojiteljev je bil vzgojen v dobrega mladeniča.

https://www.facebook.com/GreatParentingSimplified/photos/a.163496217073576/908644442558746/?type=3&ref=embed_post

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
posvojitevrojstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.