Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 29. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Ko kar 12 zaposlenih hkrati pričakuje otroka

Riverside Regional Medical Center; pregnant staff

People | Facebook

Tina Martinec Selan - objavljeno 15/08/23

Da je navdušenje in veselje na oddelku za nedonošenčke v porodnišnici, kjer so ženske zaposlene, neizmerno, najbrž ni treba posebej poudarjati

V porodnišnici Riverside v zvezni državi Virginia v ZDA bo letošnje leto rekordno, saj beležijo pravi baby boom.

Dojenčki leta 2023

A ne med porodnicami oz. pacientkami, pač pa med zaposlenimi na oddelku za intenzivno nego in terapijo nedonošenčkov. Kar 12 zaposlenih je ali še bo v letošnjem letu dobilo dojenčka. Med njimi je 10 medicinskih sester, ena bodoča sestra na praksi ter tajnica oddelka.  

Nekaj dojenčkov se je že rodilo: v mesecu marcu in maju sta se rodili dve deklici. Štirje dojenčki so prišli na svet julija, tri pričakujejo avgusta, potem pa še septembra, oktobra in novembra vsak mesec po enega dojenčka.

https://www.facebook.com/peoplemag/posts/pfbid0P3Q2hmrMxmDtT4Kp3fMsabwesYqN8QDXecNgYW56yTM29T7n5FtfeMbU62vWzF97l

Hkratno veselo pričakovanje jih je izjemno povezalo med seboj

Da je navdušenje in veselje na oddelku neizmerno, najbrž ni treba posebej poudarjati. Sestre, ki zaradi svojega dela z dojenčki nedonošenčki tako ali tako obvladajo vse, kar je z dojenčki povezano, si tudi med seboj stojijo trdno ob strani.

Nikoli ne zmanjka sogovorca za nasvet ali klepet v zvezi z veseljem in tegobami nosečnosti. Ker so nekatere od njih že mamice, je tudi lastnih izkušenj kar nekaj. Medicinska sestra Haley, ki pričakuje fantka, je povedala:

“Res vse čutimo neverjetno podporo in tovarištvo. Nobeni od nas ni treba skrbeti, če karkoli potrebuje. Če katera med nami potrebuje malce počitka ali ima npr. ravno pregled pri zdravniku, namesto nje vskočimo druge in ji pomagamo. Druga drugi krijemo hrbet.”

Spet druga sestra, sicer že mama štirih otrok, Jackie, pa pravi: “Vse skupaj nas je še bolj povezalo v duhu timskega dela, saj čutimo druga z drugo in preprosto vemo, kako in kaj.”

Dejstvo, da so hkrati noseče, je med njimi poglobilo vezi prijateljstva in bližine. Da ima toliko sester sočasno nosečniški trebuh, pa spravlja v dobro voljo tudi paciente v bolnišnici. “Pogosto se na ta račun pošteno nasmejijo skupaj z nami,” še pravijo sestre.

Tags:
materinstvonosečnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.