Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 5. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Kako je modna oblikovalka postala redovnica

manekenka redovnica

litany.nyc | Instagram

Kaja Zupanc - objavljeno 08/11/23

Izraz vere prek oblačil

Olivia in Veronika sta modni oblikovalki, ki sta se spoznali med študijem na fakulteti za modno oblikovanje. Skupaj sta razvili modno linijo, imenovano Litany, ki uporablja ekološko izdelane materiale ter združuje lepoto, povezano z liturgičnim letom.

Nedavno pa se je zgodila pomembna sprememba v Olivijinem življenju …

Olivia je letos zapustila modno industrijo, da bi sledila Božjemu klicu v redovno življenje. Postala je sestra Marija Dominika pri kongregaciji sv. Roze iz Lime. To odločitev je sprejela, čeprav je bila uspešna v svoji karieri in sta skupaj z Veroniko zgradili uspešno znamko.

View this post on Instagram

A post shared by Litany NYC | Ethical Fashion (@litany.nyc)

Poziv od zgoraj

Še preden so se njune sanje v modni industriji uresničile, je Olivia začutila povsem drugačen klic – poklicanost v redovno življenje. Nedavno je izrekla začasne zaobljube pri sestrah dominikankah iz Hawthorna.

Na Instagram profilu Litany, za katerim se skriva katoliška blagovna znamka oblačil, so ob Olivijinih zaobljubah zapisali:

“Čeprav je vedela, da bo vstopila v redovno življenje, je kljub temu vložila svoje srce in trud v postavljanje temeljev in ustvarjanje prve kolekcije z Veroniko. Danes smo zelo veseli. Pridružite se nam v molitvi zanjo, da bo živela svojo poklicanost!”

Litany se osredotoča na oblačila, ki dušo vodijo k Bogu

Znamka Litany je zavezana k temu, da ženskam ponuja lepo izdelana in trajnostna oblačila.

Njihove kolekcije so navdihnjene s duhovnimi resničnostmi, ki naj bi vodile dušo k Bogu. Hkrati spoštujejo pristno ženskost in prepoznavajo edinstvenost posameznice.

Prek družbenih medijev in spletne strani svojim sledilcem svetujejo, kako izražati vero prek oblačil, vključno z barvami, tkaninami in vzorci, ki so primerni za liturgične praznike skozi celo leto.

Tags:
moda
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.