Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 25. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Edinstven prizor: brata dvojčka krstila par dvojčkov

twins Renwick

@Catholic News Agency | Instagram

Urška Kolenc - objavljeno 09/11/23

Na krstu male Gianne in Andrewa sta bila poleg njiju še dva para dvojčkov

Zakonca Kristin in Luke Renwick sta starša štirih otrok, mlajših od štirih let: Arthurja, Grace in dvojčkov Gianne in Andrewa. Za Katoliško tiskovno agencijo (Catholic News Agency) sta povedala, da sta molila za dvojčke, ki so v njihovi širši družini precej pogost pojav. Toda po spontanem splavu Renwickova nista več veliko razmišljala o tej možnosti.

Ob vnovični nosečnosti pa sta izvedela, da pričakujeta dvojčke. Kristin je ob tem povedala: “Vedno sva molila za dvojčke. Pravzaprav pa nikoli ne veš – bo Bog uslišal tvoje molitve? Najine molitve so bile vsekakor uslišane in Bog je dober.”

Župnik dvojček

Novico o nosečnosti sta zakonca z navdušenjem delila z domačim župnikom Benom Daghirjem, ki je bil v duhovnika posvečen spomladi 2022 in je tudi sam dvojček.

Že med nosečnostjo so se pogovarjali o pripravah na krst prihajajočih družinskih članov in zakonca sta župnika prosila, da bi krstil njuna otroka.

Kot pripoveduje Luke, je duhovnik Ben med pogovorom vprašal, ali lahko krstu prisostvuje tudi njegov brat, ki bo takrat že posvečen v diakona, in bi tako brata dvojčka krstila mala dvojčka. Zakonca sta se seveda z navdušenjem strinjala in se veselila te edinstvene priložnosti.

Slovesno praznovanje

Dvojčka sta se rodila 18. julija. Približno en mesec pozneje, 20. avgusta, so ju krstili v cerkvi sv. Marije v Reynoldsvillu v Pensilvaniji. Čeprav je v tamkajšnji župniji v navadi, da obred krsta poteka ločeno od svete maše, sta Renwickova izrazila željo, da bi to storili kar med mašo, saj sta si želela ta poseben trenutek deliti z drugimi župljani.

Krstu so tako prisostvovali kar trije pari dvojčkov: mala Gianna in Andrew, ki sta bila krščena, župnik Ben in njegov brat, diakon Luke, med povabljenimi pa sta bili Kristina mama in njena sestra oz. Kristina teta.

Otrokoma dodelila posebni imeni

Kristin in Luke sta ob tej priložnosti še povedala, da imata imeni njunih dveh najmanjših otrok poseben pomen.

Zakonca sta od leta 2015 vključena v program Alfa, ki daje velik poudarek evangelizaciji. Na nekem srečanju je predavatelj dejal: “Ne moremo biti vsi sveti Peter, lahko pa smo vsi sveti Andrej.” Ob tem se je skliceval na dejstvo, da je Andrej Petra predstavil Jezusu, kar se je Luka močno dotaknilo. “Vedno mi je bilo všeč dejstvo, da smo tukaj zbrani zato, da ljudem predstavimo Jezusa,” je pojasnil Luke.

Gianna pa je ime dobila po sv. Gianni Molla, ki je ena najljubših Kristininih svetnic. “Sem družinska zdravnica. Tako me je vedno privlačila sv. Gianna, ker je bila pediatrinja in je vodila tudi pro life gibanje, ki je zame tako posebno,” pripoveduje Kristin.

Kot še dodaja, njuna Božja čudeža, malo Gianno in Andrewa, že zdaj združuje posebna vez, saj opaža, kako rada se stiskata skupaj in komunicirata eden z drugim.

View this post on Instagram

A post shared by Catholic News Agency (@catholicnewsagency)

Vir: Catholic News Agency

Tags:
krst
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.