Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 2. maja |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Nekoč sem dobil motor. A se z njim ni razpletlo tako, kot sem si zamislil

martin-golob-birma-5.jpg

Siniša Kanižaj

Martin Golob - objavljeno 17/11/23

Kupujete stvari tedaj, ko jih potrebujete, ali takrat, ko dobite popust?

Zadnje dni in tedne veliko poslušam o črnem petku, ko nas trese potrošniška mrzlica. Ali pa mediji, oglaševalci želijo prikazati tako. Včasih je bil dan popustov le eden. Danes je raztegnjen na tedne ali ves mesec.

Materialne dobrine nas ne osrečujejo. Ne govorim na pamet, ampak iz osebne izkušnje. Tudi sam sem včasih starše neutrudno moledoval za kako stvar, a mi, ko sem jo dobil, ni prinesla zadovoljstva. Tako je bilo tudi z motorjem, kar opisujem v vlogu.

Ne pozabite: kupujte takrat, ko potrebujete, ne ko vam vsilijo. Ko pa si nekdo nekaj privošči, mu privoščite tudi vi. Namesto nepotrebnemu (ali manj potrebnemu) nakupovanju se raje posvetite odnosom z bližnjimi.

Martinov vlog št. 126:

P. S. Na spodnjih fotografijah sem brez varnostne čelade le zato, ker sem samo sedel na motor za potrebe fotografiranja. Ko se kam peljem, vedno nosim varnostno čelado. Tudi vi jo dajte. Veliko blagoslova na vseh poteh!

Martin in njegovo birmansko darilo:

Tags:
duhovnikMartin Golobvlog
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.