Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 15. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Skupina najstnikov je priskočila na pomoč žalujoči babici

Grandma Peggy breakfast club teens

CBS Sunday Morning via Youtube

Cerith Gardiner - objavljeno 22/11/23

Ko je "babi Peggy" izgubila 15-letnega vnuka, so ji na čudovit način priskočili na pomoč njegovi prijatelji

Vedno je spodbudno slišati o prijaznih dejanjih, še posebej če se jih loti skupina pozornih najstnikov. To se je zgodilo pred kratkim, ko je skupina mladih ponudila podporo žalujoči babici, ki se je morala soočiti z nenadno smrtjo svojega vnuka Sama.

Peggy Winckowski ali babi Peggy, kot jo poznajo njeni sokrajani, je za svojega 15-letnega vnuka, njegovega bratranca Owena in njune prijatelje ob sredah pripravljala zajtrke, preden so se fantje odpravili v šolo.

Neobičajna tradicija se je začela, ko je Sam izjavil, da so zajtrki njegove babice dosti okusnejši od tistih v bližnji restavraciji, ki so jo fantje obiskovali vsako sredo pred začetkom pouka.

“Samu in Owenu sem rekla, naj pripeljeta svoje prijatelje, jaz pa jim bom naslednjo sredo pripravila zajtrk. Preden so se vsi skupaj odpravili v šolo, so me tesno objeli,” je Peggy povedala v pogovoru za krajevne medije.

Odtlej so zajtrki ob sredah postali tradicija. Srednješolci iz ameriške zvezne države Missouri so redno prihajali na obilen obrok in po babičin objem. Sčasoma je število “obiskovalcev” začelo naraščati.

Julija 2022 pa se je Sam med nočno vožnjo z mopedom smrtno ponesrečil, kar je njegovo ljubečo babico zelo prizadelo.

https://www.facebook.com/peggy.winckowski.7/posts/2619854998189816?ref=embed_post

Nenehna opora

Člani zajtrkovalnega kluba so se v tednu po Samovi smrti vsak dan oglasili pri Peggy in ji bili v oporo. Kmalu so se zajtrki nadaljevali, vendar so zdaj zrasli v nekaj večjega.

Ob vsaki pomembnejši tekmi, prazniku ali drugih posebnih priložnostih dekleta in fantje v svojo družbo vedno vključijo tudi babico Peggy. In kar je še posebej ganljivo: skupaj so praznovali tudi njen rojstni dan!

To seveda ne preseneča, ko vidimo, kakšno skrb babica Peggy namenja Samovim prijateljem. Eden od njih je za krajevne medije povedal: “Rada nas ima. Res nas ima rada.” Babica Peggy pa najstnikov, ko se zberejo na njenem domu, nikoli ne pozabi spomniti: “Sam bi bil tako ponosen, samo poglejte, kaj je začel.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.