Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 15. junija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Klic dobrote 2023: Bolj bomo pomagali, več bo upanja in veselja

Klic dobrote 2023

Rok Urbanček

Pevski trio z Radia Ognjišče: Manca Hribar, Andrej Jerman in Jakob Čuk

Katarina Berden - objavljeno 29/11/23

Na dobrodelni prireditvi klic dobrote je bilo do zaključka zbranih 178.000 evrov, še vedno pa lahko darujete

Slovenska karitas je v sodelovanju z RTV Slovenija v dvorani Golovec v Celju priredila že 33. tradicionalni dobrodelni koncert Klic dobrote.

“Upanje za vse”

Prireditev je osrednji dogodek Tedna Karitas, ki letos poteka pod geslom “Upanje za vse”. Namen prireditve je zbiranje sredstev za pomoč družinam v stiski. Do zadnjega javljanja smo Slovenci zbrali 178.000 evrov, še vedno pa smo vabljeni k darovanju.

Darujete lahko še do konca leta

Sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski bodo pri Karitas zbirali vse do konca decembra. Darujete lahko prek spletnega obrazca, telefonske številke (01 300 56 60) ali z nakazilom na TRR.

Podatki za bančno nakazilo:
Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
TRR : SI56 02140-0015556761
Namen: Klic dobrote – pomoč družinam
Sklic: SI00 3514
Koda namena: CHAR

Slovenska karitas vsako leto pomaga več kot 22 tisoč družinam

Pri Karitas so povedali:

“Ljudem v stiski prinašamo upanje z materialno pomočjo in z bližino. Včasih že majhno dejanje zadošča, da v drugem oživi upanje. V zadnjih mesecih smo priča naravnim nesrečam, vse višjim stroškom hrane in osnovnih potrebščin. Ljudje, ki so revni ali na robu revščine, zelo čutijo podražitve. Za mnoge to predstavlja veliko stisko, saj skoraj vse prihodke namenijo ravno za hrano in najnujnejše potrebščine.

Z zbranimi sredstvi v okviru dobrodelnega koncerta Klic dobrote in s spremljajočimi akcijami v mesecu decembru želimo številne stiske vsaj malo omiliti. Tako lahko družinam v stiski, družinam in posameznikom prizadetim v poplavah, starejšim in dolgotrajno brezposelnim pridemo naproti s hrano, sredstvi za plačilo položnic, kurjave in higienskih pripomočkov. Pomagamo jim, da zopet dostojno zaživijo.”

Oglejte si nekaj fotoutrinkov s prireditve:

Znani Slovenci ponovno združili moči

Večer, poln dobrote in dobre volje, sta povezovala Bernarda Žarn in Jure Sešek, k solidarnosti pa so vabili Ansambel Unikat, Ansambel Vikend, Monika in Gregor Avsenik, Nuša Derenda, Vivere, Gregor Ravnik, Martin Juhart, Anuša Mrlak, Lenart Cizej, Helena Blagne, Manca Hribar, Andrej Jerman, Jakob Čuk, Barbara Zalaznik, Tina Debevec, Marina Klinc Oset in Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije pod vodstvom Helene Fojkar Zupančič.

Nastopajoči so svoj nastop poklonili družinam v stiski in se pridružili številnim prostovoljcem.

Iz studia v Ljubljani, kjer so mladi prostovoljci Karitas in skavti zbirali darove prek telefonskih klicev, se je javljal komik Rok Škrlep v družbi predstavnikov Cirkusa Fuskabo.

Monika Avsenik je na koncertu povedala: 

V slogi je moč. Skupaj smo močnejši, lahko pomagamo drug drugemu in nekomu polepšamo dan.

In prav to nam je, dragi Slovenci, ponovno uspelo! V imenu Slovenske karitas se vam zahvaljujemo za darove in hkrati spominjamo, da je še vedno čas za darovanje.

Tags:
dobrodelnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.