Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 30. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Od lezbijke do pričevalke: “Ko Gospodu odprete svoje srce, vam takoj priskoči na pomoč”

shutterstock_2048988740.jpg

M-Production | Shutterstock

Fotografija je simbolična

Urška Leskovšek - objavljeno 13/12/23

Zgodba mlade Italijanke o tem, kako Gospod lahko ozdravi vsakršno življenjsko zmedo, če ga le prosimo, naj vstopi v naše življenje

Sabrina Buonadonna je stara 33 let in prihaja iz južne Italije. Verjela je, da je lezbijka. 15 let je živela v odnosih z drugimi ženskami, imela pa je tudi napade panike, dokler ni zaslišala jasnega klica, ki je popolnoma spremenil njeno življenje. Zdaj svojo vero širi prek družbenih medijev, zlasti profila na Instagramu Catholic Blogger. Svojo zgodbo je razkrila za italijanski spletni medij La nuova bussola quotidiana.

Privlačna prijateljica

Začelo se je v srednji šoli, ko je spoznala dekle z močnim značajem, ki ji je bilo všeč. Najprej sta bili prijateljici, potem partnerki. Privlačili sta se, čeprav sta vedeli, da to ni v redu. Sabrina je ves čas vedela, da jo privlači le to dekle, sicer pa so ji všeč fantje. Ni želela, da bi jo uvrščali med lezbijke.

Po šestih letih razmerja s tem dekletom je spoznala drugo, s katerim je bila tri leta. Takrat se je začela prepričevati, da je lezbijka. Sledilo je še več drugih razmerij.

Toda čutila je klic v zakon z moškim

Toda že od malih nog je čutila močan poklic za zakon. “Spomnim se, da sem nenehno gledala poročne filme svojih sorodnikov in vsakič sem bila vznemirjena, ko sem si predstavljala svojo poroko. Pravzaprav me je, ko sem bila z ženskami, misel, da se ne bom mogla poročiti z moškim, spravljala ob pamet, saj v meni ta želja ni izginila. Tudi zaradi tega sem sčasoma začela dvomiti, da sem lezbijka. V mojem srcu je kljub vsemu ostala močna želja: da bi se lahko poročila z moškim ter imela družino in otroke.”

Panični napadi

Napadi panike so se začeli med njenim prvim razmerjem. “Bila je zelo posesivna do mene, v teh šestih letih sem jo večkrat zapustila in vsakič, ko sem jo poskušala zapustiti, mi je zagrozila, da si bo vzela življenje.” Počutila se je krivo in se zato vedno vrnila k njej, čeprav z njo ni bila več srečna. “Grozila mi je tudi, da bo, če jo zapustim, vse razkrila mojim staršem (ki niso vedeli ničesar). Tako sem jo iz zlobe začela tudi varati.”

“Ko sem prvič doživela napad panike, sem končala v bolnišnici, ker nisem mogla dihati. Od takrat so me napadi panike in tesnobe spremljali več let.”

Božji poseg

Postajala je zmedena in vedno bolj jasno ji je bilo, da ni lezbijka. “Bilo mi je hudo, nekoč sem jokala ves dan ter prosila Boga in Marijo za pomoč. Rekla sem: ‘Prosim, Gospod, pomagaj mi … tako sem zmedena, da potrebujem tvojo pomoč.'” To je bil pravi klic na pomoč, namenjen Bogu. Da bi se malo razvedrila, je odšla k bratrancem in sestrični, s katerimi si je bila zelo blizu. Bratranca je takoj prosila, naj se v njenem imenu dogovori za pogovor s svojim duhovnikom.

“Noč, preden sem šla k temu duhovniku, se mi je sanjalo, da sem hodila po ulici in ob pogledu v nebo zagledala podobo Device Marije z otrokom Jezusom v naročju.” Ko se je zbudila, je bratrancu povedala o sanjah. Preden sta tisto jutro šla k duhovniku, sta šla k maši.

“Med mašo sem iskala znamenje in vprašala: ‘Marija, kaj pomenijo te sanje?’ Ob koncu svete maše je šla mimo neka gospa, ki je delila sličice (v tisti cerkvi neobičajno), in ko sem jo vzela v roko, sem ostala brez besed: bila je slika Device Marije z Jezusom v naročju. V tistem trenutku sem začutil veselje, mir, ljubezen, občutek topline, ki je segal od glave do nog. Od tistega dne sem odprla svoje srce in Gospod je začel delovati.”

“Odprla sem svoje srce in mu dovolila, da vstopi v moje življenje”

Sabrina priznava, da z lastnimi močmi ne bi mogla ničesar spremeniti. “Ko doživiš takšno prevaro, se ne moreš tako zlahka osvoboditi. Kot vemo, nam je Gospod dal svobodno voljo in nam zato pušča proste roke … Toda ko Gospoda prosite za pomoč, ko mu odprete svoje srce, vam takoj priskoči na pomoč. In jaz sem dokaz, da je to res tako. Samo odprla sem svoje srce in mu dovolila, da vstopi. In On je popolnoma spremenil moje življenje.”

Bila sem duhovno mrtva, On pa me je vrnil v resnično življenje. Kajti pravo življenje je samo v Kristusu. To pa lahko izkusite, ko začnete spoznavati Njegovo ljubezen.

Medžugorje spreminja srca

Sabrina je v Medžugorje prvič šla s svojo družino. Ker jo je mama prisilila, je šla z veliko nejevolje. Na drugo romanje se je odpravila s svojo bivšo partnerko in se imela lepo, a pravi, da je njeno srce ostalo zaprto. “Živela sem kot homoseksualka, praktično v smrtnem grehu. Nisem mogla popolnoma odnehati. Toda vsakič, ko sem šla, je – čeprav je bilo moje srce zaprto in sem živela v smrtnem grehu – Devica Marija v moje srce lahko položila majhno seme, ki je sčasoma obrodilo sadove.”

Danes v Medžugorje roma vsaj enkrat ali dvakrat letno, saj tam prejema moč za vsakdanje težave. “Medžugorje je kraj mojega srca.”

Pričevalka

Od življenjskega preobrata leta 2018 mlada Italijanka z veseljem pričuje o Gospodovi ljubezni do nas. “Če sem lahko majhno orodje v njegovih rokah, to storim z resničnim veseljem.”

“Bogu sem zelo hvaležna, njemu dolgujem vse in vsak dan se mu zahvaljujem, da me je osvobodil homoseksualnosti. Upam, da bo moja zgodba v pomoč tistim, ki danes doživljajo to, kar sem jaz doživljala v preteklosti, tistim, ki morda doživljajo to zmedo in se iz nje ne morejo rešiti, kot se nisem mogla jaz.”

“Za Boga ni nič nemogoče”

Poudarja, da nas Bog iz težav lahko reši le, če se obrnemo k njemu. “Osvobodi nas vsakega zla, vsake zmede, vsake težke situacije ali situacije, za katero se zdi, da je ni mogoče premagati. 15 let sem živela v tej prevari in sem dokaz, da za Boga ni nič nemogoče. Samo odpreti mu moramo svoje srce in mu dovoliti, da deluje v naših življenjih. Za vse drugo popolnoma poskrbi On,” zagotavlja Sabrina.

Tags:
spreobrnjenje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.