Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 19. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Preverite, kako lahko prejmete izredni popolni odpustek

Repentant woman during confession near wooden partition in booth

New Africa | Shutterstock

Aleteia Slovenija - objavljeno 13/12/23

Posebna milost, za katero se potrudite do 2. februarja

Konferenca frančiškovske družine je sporočila, da lahko med 8. decembrom 2023 (praznik Brezmadežnega spočetja Blažene Device Marije) in 2. februarjem 2024 (praznik darovanja Jezusovega darovanja v templju) prejmemo popolni odpustek.

Izredni popolni odpustek

Gre za izredni popolni odpustek, saj je povezan z enkratnim dogodkom: 800. obletnico prvih jaslic, ki jih je v Grecciu postavil sveti Frančišek Asiški.

Frančiškova družina je aprila ob prihajajočem jubileju prošnjo za uveljavitev odpusta posredovala papežu Frančišku. Kot so zapisali, so to storili, “da bi pospešili duhovno prenovo vernikov in povečali milostno življenje.”

Kako do popolnega odpustka?

Bratje kapucini so zapisali točna določila za prejem izrednega popolnega odpustka.

 1. Odpustek je mogoče prejeti, če obiščemo katerokoli cerkev, v kateri služijo Frančiškovi bratje (kapucini, frančiškani ali minoriti).
 2. Poleg obiska frančiškovske cerkve veljajo za popolni odpustek tudi ostali običajni pogoji, kot so zakramentalna sveta spoved, prejem svetega obhajila in molitev po namenu Svetega Očeta (očenaš, zdravamarija, vera ali katera druga molitev).
 3. Udeležiti sem moramo jubilejnih obredov ali pa vsaj nekaj časa preživeti ob jaslicah in pobožno meditacijo zaključiti z molitvijo vere, očenaša in s priporočilom ter vzkliki k Sveti družini in svetemu Frančišku Asiškemu.

  Pogoji za popolni odpustek so razloženi tudi v videu, ki so ga pripravili bratje kapucini:

  View this post on Instagram

  A post shared by Bratje kapucini OFMCap 🇸🇮 (@bratje.kapucini)

  Tags:
  spoved
  Podprite Aleteio!

  Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
  Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
  Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

  Hvala že vnaprej!

  Urška Leskovšek,
  urednica Aleteie Slovenija

  Top 10
  Več
  E-novice
  Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.