Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 25. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

V blatu prehodil 11 kilometrov, da bi prejel zakrament svete birme, ob tem pa prejel še papežev blagoslov

Decek Maksimiliano

Ernesto De Pedro | Facebook

Aleteia Poljska - objavljeno 14/12/23

11-letni deček Maximiliano Pavillaux iz Argentine je prehodil 11 kilometrov po blatni cesti, da bi prejel zakrament svete birme. Njegova vztrajnost je navdušila tudi papeža Frančiška

Enajstletni Maximiliano Pavillaux s starši in sorojenci živi na podeželju blizu mesta Suipacha v Buenos Airesu. Zadnje leto se je pripravljal na prejem zakramenta svete birme, in sicer s pomočjo gradiva, ki mu ga je priskrbela njegova katehistinja Eva. Slovesnost je bila predvidena 11. novembra.

Dolga in blatna pot

Vendar je dan pred napovedano slovesnostjo zaradi močnega naliva poplavilo tamkajšnje vaške ceste, tako da se družina z avtom ni mogla pripeljati do mesta. Poleg tega se jim je nekaj dni prej pokvaril traktor, ki so ga uporabljali za delo na kmetiji.

Ni jim preostalo drugega, kot da se odpravijo peš. Starši so bili sicer prepričani, da se Maximiliano ne bo strinjal s takšno rešitvijo, vendar so se še kako motili.

Župnik ga je razglasil za vzornika

Ob sedmi uri zjutraj so se Max, kot ga kličejo, in njegovi starši odpravili proti mestu, da bi pravočasno prispeli na evharistijo, ki je bila predvidena ob 10.30, sledila pa je podelitev zakramenta svete birme.

Dečkov oče je povedal, da so se jim čevlji vdirali v spolzkem blatu. “Ko boš odrasel, boš imel lepo zgodbo za pripovedovanje,” je v šali dejal Maxu.

https://www.facebook.com/drernestodepedro/posts/pfbid0M3V4MFtUj4SnhSFwBH7qfrJrYvph3TGtNWPivkaJUGP9hVCYS98cQs2cJTb1hecRl

Na kraju je Maxa pozdravila Eva – dečkova katehistinja, ki je bila zelo vesela njegovega prihoda. Duhovnik, ki je obhajal evharistijo, je fanta pohvalil in ga razglasil za vzornika.

Čez nekaj dni se je izkazalo, da je to zgodbo slišal tudi papež Frančišek …

Odziv z druge strani sveta

Papež Frančišek je izvedel za podvig dečka in njegovih staršev. Poslal mu je svoj blagoslov in darilo. Pri nedeljski evharistiji, ki jo je vodil škof Mauricio Landra, ki je v Suipacho prišel posebej za to priložnost, je deček prejel darilo od samega svetega očeta.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Kaja Zupanc.

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.