Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Jana Lampe s Slovenske karitas prejela zahvalo za humanitarno delo

Jana Lampe

Fotografija je last Jane Lampe

Kaja Zupanc - objavljeno 15/12/23

"Telefoni so na Slovenski karitas zvonili ves čas, vsi so želeli pomagati. In tega občutka solidarnosti Slovencev ne bom pozabila nikoli"

Zdravniška zbornica Slovenija (ZZS) je podelila letošnja zbornična odličja, med njimi tudi najvišje odličje za življenjsko delo – Hipokratovo priznanje, ki ga je prejelo 16 zdravnikov, zdravnic, zobozdravnikov in zobozdravnic. Med nagrajenci je tudi Jana Lampe, sodelavka Slovenske karitas, ki je prejela zahvalo za izjemno pomoč in sodelovanje pri projektu humanitarne pomoči za Ukrajino.

Jana Lampe je bila ključna pri organizaciji dostave medicinskega materiala slovenskih zdravnikov v ukrajinske bolnišnice. Zahvala ji predstavlja spodbudo za nadaljnje delo na področju mednarodne pomoči, kjer si prizadeva za hitro in učinkovito pomoč ljudem v stiski.

Ponosna in ganjena

Ob tem je izrazila presenečenje in ganjenost ob prejemu priznanja ter poudarila pomen solidarnosti in bližine v času krize.

“Ko sem prejela sporočilo Zdravniške zbornice Slovenije, da bom prejela to zahvalo, sem bila res zelo presenečena, ker na kaj takega ne bi nikoli pomislila, in seveda zelo ganjena. Sporočilo je prišlo ravno v trenutku, ko sem imela res ogromno dela s poročili in sem bila malo na tleh. Tisti trenutek me je to zelo dvignilo in mi dalo motivacije. Ko pa sem izvedela, da to redko dobijo laiki, pa še toliko bolj,” je povedala za Družino.

“Ob tej priložnosti se iz srca zahvaljujem Zdravniški zbornici Sloveniji, da je Slovenski karitas zaupala vso darovano pomoč za bolnišnice v Ukrajini in za to zahvalo, ki bo zapisana v srcu.”

https://www.facebook.com/jana.lampe.10/posts/pfbid02XGiNaddPieXPgjM11Qm12hLqdBHehpEHkAcFTXSAchLZVjGSkYvvtYQA2199jeGSl

Telefon ni nehal zvoniti

Sodelavka Slovenske karitas, Jana Lampe, se spominja začetka vojne v Ukrajini in poudarja napore in občutek solidarnosti med Slovenci.

“Telefoni so na Slovenski karitas zvonili ves čas, vsi so želeli pomagati. In tega občutka solidarnosti Slovencev, od posameznikov, podjetij (240) in inštitucij, ne bom pozabila nikoli. Prva dva meseca sem delala brez pavze, od jutra do večera, drugače ni šlo. Odziv in potrebe so bile velike. Zavedala sem se le tega, kot se na sploh zavedamo na Karitas, da je zelo pomembno sodelovati z vsakim, ki le želi pomagati, mu dati priložnost, da to izrazi na svoj način,” je še dejala za Družino.

Tags:
dobrodelnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.