Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 3. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Čudovito pričevanje duha božičnih praznikov

Tall outdoor pine tree decorated with Christmas lights

Mentor-on-the-Lake Police Department | Facebook

Cerith Gardiner - objavljeno 18/12/23

Sosedje so 88-letnemu sokrajanu izpolnili življenjsko željo: po 40 letih je naposled dočakal svoje sanjsko božično drevo

Gene, prebivalec mesta Mentor-on-the-Lake v ameriški zvezni državi Ohio, je pred štiridesetimi leti posadil drevo, ki ga je njegov sin prinesel domov iz šole na dan sajenja dreves. Danes, štiri desetletja pozneje, drevo odlično uspeva: postalo je občudovanja vreden 12 metrov visok zimzelen.

Obstaja pa manjša težava: drevo je nekoliko preveliko, da bi ga 88-letni lastnik lahko okrasil z božičnimi lučkami, o čemer je vedno sanjal – in pri takšni višini drevesa bi bili stroški za nakup lučk za ostarelega gospoda občutno previsoki.

In tako so se prebivalci malega mesta v pričakovanju letošnjih božičnih praznikov povezali z njegovo družino in so množično darovali praznične lučke, da bi z njimi lahko okrasili celo drevo.

Rezultat njihovega sodelovanja pa ni le čudovito drevo, ki razveseljuje starega gospoda, temveč tudi pričevanje o tem, kako čudovite stvari lahko dosežemo, če se povežemo za dobro bližnjega.

Celotno dogajanje je spremljala krajevna policijska enota mesteca Mentor-on-the-Lake, katere narednik Daubenmire je po poročanju tamkajšnje televizijske postaje povedal, kako so njihovega sokrajana “povsem prevzela čustva, ko je prvič zagledal razsvetljeno drevo”.

https://www.facebook.com/MentorOnTheLakePoliceDepartment/posts/738753241610441?ref=embed_post

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
božič
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.