Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 3. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Dojenčka je odnesel tornado. Po Božji milosti so ga našli živega

Baby Moore

Courtesy of Sydney Moore

Cerith Gardiner - objavljeno 20/12/23

Štirimesečni deček je za las ušel smrti, ko je tornado opustošil dom njegove družine in ga dobesedno odpihnil

V letošnjem decembru je po mestu Clarksville v ameriški zvezni državi Tennessee pustošil tornado, ki je zahteval življenje šestih oseb, nekaj deset pa je bilo ranjenih. V zares neverjetnih okoliščinah pa je hudo naravno katastrofo preživelo drobno detece.

Sandy Moore in njena družina so bili v svoji mobilni hiški, ko je okrožje Montgomery zajel silovit tornado. Sandy je v hiški živela s svojim zaročencem, enoletnim sinkom in štirimesečnim dojenčkom.

Ko se je tornado bližal, je Sandy v pogovoru za krajevne medije pojasnila, kako “me je nekaj spodbudilo, naj tečem in skočim nad svojega [starejšega] sinka. V trenutku, ko sem skočila nadenj, so se zidovi hiške porušili”.

Medtem ko je bil starejši otrok para na varnem, pa je tornado odnesel košarico, v kateri je spalo detece. Moorova je povedala: “Najprej se je odtrgala streha, nato pa se je spustila konica tornada in zajela posteljico z našim dojenčkom. Kot prvega ga je odneslo v zrak.”

Ko je Sandyjin zaročenec poskusil zgrabiti košarico, je tornado zajel tudi njega.

Božja milost

Na srečo so bili Moorova, njen zaročenec in njun starejši otrok bolj ali manj nepoškodovani. Niso pa vedeli, kaj se je zgodilo z njihovim najmlajšim, in mamica dveh otrok se je upravičeno bala najhujšega. Starša sta se odpravila iskat svojega sinka, našla pa sta ga med vejevjem drevesa, ki ga je prav tako porušil tornado. Moorova je pojasnila:

Mislila sem, da je mrtev. Pravzaprav sem bila prepričana, da je mrtev, da ga ne bomo našli. On pa je tu, in to resnično po Božji milosti.

Družina je v tornadu izgubila vse svoje imetje, zato so sorodniki in prijatelji zanje odprli spletno stran, kjer zbirajo sredstva, da bi se lahko znova postavili na noge.

Sandyjina sestra Caitlyn je pojasnila še nekaj več podrobnosti neverjetne zgodbe o preživetju malega nečaka:

Gospod, štirimesečnemu dečku so morali zaradi ureznine zalepiti uho. Povedali so nam, da je bil videti, kot bi ga nekdo nežno položil na drevo. Kot da ga je angel varno vodil do tega kraja.

Ljubeča teta je ob tem poudarila: “Ta nesreča je prizadela mnogo več oseb kot le to družino, zato svoje misli in molitve namenjam tudi vsem drugim, ki jih je tornado na kakršenkoli način prizadel.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.