Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 7. maja |
Aleteia logo
Oglasna vsebina
separateurCreated with Sketch.

Najveličastnejše božično doživetje v Sloveniji

01-Zive-jaslice-v-Postojnski-jami-Ziga-Intihar.jpg

Žiga Intihar

Žive jaslice v Postojnski jami

Park Postojnska jama | 20/12/23
33. Žive jaslice v Postojnski jami. Doživite mir in lepoto, ki sta glavni sporočili božiča. Med 25. in 30. decembrom vas vabimo na največje in najbolj veličastne žive jaslice v Sloveniji, ki jih v čudoviti Postojnski jami uprizarjajo že 33 let. Letos vas bodo nagovorili s kar 18 svetopisemskimi prizori, več kot 100 nastopajočimi, mednarodno pevsko zasedbo in veličastnimi božičnimi napevi.


Svetovni mediji so Žive jaslice v Postojnski jami razglasili za eno najlepših upodobitev božiča na svetu. Če se torej sprašujete, kje s svojo družino doživeti čarobne božično-novoletne praznike, je ogled Živih jaslic v Postojnski jami najboljša izbira in avtentično doživetje prvih jaslic, ki jih je pred 800 leti v votlini v Assisiju postavil Frančišek Asiški.

02-Velicastni-prizori-angelov-v-sklopu-ogleda-Zivih-jaslic-v-Postojnski-jami-Ziga-Intihar.jpg
Veličastni prizori angelov v sklopu ogleda Živih jaslic v Postojnski jami

Kaj pričakovati?

Zato, da bi videli in doživeli unikatni dogodek Živih jaslic v Postojnski jami, v Slovenijo prihajajo obiskovalci z vsega sveta. Gre za edinstveno doživetje, ki traja 90 minut in se začne z igrivo vožnjo z legendarnim jamskim vlakcem. Združuje zgodbo božičnega čudeža, angelsko petje in najlepše svetopisemske prizore, postavljene vzdolžnajdaljšega podzemnega odra na 5 kilometrih lepot Postojnske jame.

04-Del-predstave-je-tudi-voznja-z-legendarnim-jamskim-vlakcem-Ziga-Intihar.jpg
Del predstave je tudi vožnja z legendarnim jamskim vlakcem

Naravne skulpture so graciozno osvetljene in tako lahko v vsakem kotičku občudujemo preplet luči, barv in neizmerno lepoto. Postavljenih med kapniške strukture naravne katedrale Postojnske jame in oblečeni v bogate kostume bo Žive jaslice v Postojnski jami soustvarjalo več kot 100 igralcev, pevcev in  inštrumentalistov.

Angelsko petje

Mednarodna pevska zasedba vključuje izjemne slovenske in vokaliste iz sosednje Italije.S skladbo Ave Maria bo nastopila Raiven, naša pravkar razglašena predstavnica na tekmovanju za pesem Evrovizije, tenorist Ivan Defabiani, ki prihaja iz visokogorskih delov Piemonta v Italiji in v največjih opernih hišah po Evropi stopa ob bok Plácidu Domingu, ter sopranistka Urška Kastelic, ki bo v Postojnski jami nastopila že tretje leto zapored – tokrat s skladbo Time to say goodbye. Posebej čustven bo nastop otroških talentov Rebeke Stanovnik, Anabele Kosanović in Marte Gargiulo, ki bodo obiskovalcem prižgale iskrice v očeh z večno skladbo Sveta noč.

03-Zive-jaslice-v-Postojnski-jami-vkljucujejo-18-svetopisemskih-prizorov-Ciril-Jazbec.jpg
Žive jaslice v Postojnski jami vključujejo 18 svetopisemskih prizorov

Število vstopnic je omejeno

Zanimanje za najveličastnejši božični spektakel v Sloveniji, ki je atraktiven tudi zaradi največjega novoletne smreke v podzemlju, je izjemno! Žive jaslice v Postojnski jami so na ogled vsak dan med 25. in 30. decembrom. Privoščite si jih lahko kot praznični izlet, družinsko doživetje ali pa jih v obliki darilnega bona podarite nekomu, ki ga imate radi. Izbirate lahko med različnimi časovnimi termini, vse od 13.30 dalje.

Priporočamo, da vstopnico, ki vključuje ogled živih jaslic z glasbenimi nastopi, turističnega dela Postojnske jame in vožnjo z jamskim vlakcem kupite prek spleta, saj je povpraševanje veliko, število kart pa omejeno. Omejena možnost nakupa kart je tudi na blagajni Parka Postojnska jama. Ogled Živih jaslic je primeren tudi za najmlajše družinske člane.

park-Postojnska-jama.jpg