Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 17. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Duhovnik je reševalno vozilo spremenil v spovednico

Confession

Community of Jesus Crucified

Aleteia Francija - objavljeno 28/12/23

Če verniki ne morejo k spovedi v spovednico, ta pride kar k njim

Skupnost Jezusa Križanega v Saint-Martinvillu v ameriški Louisiani se je domislila edinstvenega načina spovedovanja. Oče Michael Champagne z reševalnim vozilom, predelanim v spovednico, potuje po cestah in podeljuje zakrament sprave.

“Če verniki ne morejo priti do spovednice, bo spovednica prišla k njim”

Duhovnik Champagne, predstojnik skupnosti, je našel nov način evangelizacije s pomočjo potujoče spovednice, in sicer kar v reševalnem vozilu.

Kot mlad duhovnik je bil dodeljen za kaplana v bolnišnici. “Pomislil sem, da bi lahko s predelavo reševalnega vozila v enoto za duhovno oskrbo spovedoval na ulici,” je povedal.

“Ko je papež Frančišek leto 2015 razglasil za leto usmiljenja in vztrajal pri tem, da bi zakrament spovedi postal dostopnejši, sem prek spleta kupil staro reševalno vozilo in ga spremenil v mobilno spovednico.”

Spoved na ulici

Vozilo je nemogoče spregledati, saj je na njem velika podoba Jezusa, Dobrega pastirja na desni strani kombija in napis Enota za duhovno oskrbo. V notranjosti je z zaveso ločen duhovniški prostor.

Oče Michael se ustavi na več postajališčih in tako vernikom daje priložnost za spoved. Tudi na športnih prireditvah, ribiških turnirjih, ob nakupovalnih središčih …

confession

“Jezus je veliko pridigal na cestah,” pravi oče Champagne. “To moramo še naprej opravljati v sklopu naše službe. Cerkev postaja vse bolj pasivna in čakamo, da ljudje pridejo k nam. Toda Jezus nam je rekel, naj gremo in najdemo eno izgubljeno ovco, tudi če moramo zapustiti 99 drugih,” je še dejal.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila francoska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Kaja Zupanc.

Tags:
spoved
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.