Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 15. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Vlogi Martina Goloba in družine Kosi, ki so vas letos najbolj pritegnili

Vlogerji

Vid Ponikvar, Siniša Kanižaj

Kaja Zupanc - objavljeno 30/12/23

Izbor najbolj odmevnih vlogov Martina Goloba in zakoncev Kosi v letu 2023

Ob koncu vsakega leta se vedno radi ozremo nazaj in podoživimo najboljše trenutke ter vznemirljive vsebine, ki so obarvale leto. Tudi letos vam predstavljamo nekaj najbolj odmevnih vlogov župnika Martina Goloba ter zakoncev Simone in Matjaža Kosija.

Vlogi Martina Goloba:

1
Veste, kakšna je razlika med kmetom in župnikom? Jaz vam povem

Martin se je oglasil kar z domačega travnika. Ko utegne, zelo rad pomaga na domači kmetiji. “Obožujem kmečka opravila, tudi zato, ker se, ko jih človek opravi, nekaj vidi, pozna, da imam kaj pokazati. Včasih pa pri duhovniškem poklicu nimam tega občutka. Lahko spovedujem ves dan, pa nimam česa pokazati.” 🙂

Martin pri kmečkih opravilih:

2
“Še do birme zdržim, potem pa mi ni več treba v cerkev.” Zakaj so te besede tako zgrešene?

Martin se rad spominja svoje birme. Med drugim je za darilo dobil motor APN 6 oziroma legendarno “štirko”. “Stari ata mi jo je kupil zato, da bi se z njo vozil v šolo. S tem me je tudi potrdil v odgovornosti.”

Martin Golob

3
Tudi jaz kaj nerodno rečem, pozabim, celo zaspim. Kaj hujšega!

“Tudi jaz mnogokrat doživljam kritike, ko kaj narobe napišem, rečem, pozabim. Takoj imam kakih 20 telefonov: “Ja, gospod župnik, kako pa to …”

V vlogu si oglejte, kaj Martin odgovori v takih primerih:  

4
Tako sem bil videti ob posvečenju in tako razmišljam zdaj

Martin je duhovnik že dobro desetletje. “Minilo je, kot bi mignil. Ne morem opisati in pojasniti svoje silne hvaležnosti Bogu za duhovniški poklic in vsem ljudem, s katerimi sem se srečal v župnijah, kjer sem deloval.” Kaj vse čuti po desetih letih duhovništva, pa si oglejte v vlogu.

Vlogi družine Kosi:

1
Spomin na žalostno usodo otrok, za katere marsikdo sploh še ni slišal

Zakonca Simona in Matjaž Kosi sta vlog posvetila pokojnim. “Ne le za praznik vseh svetih, v naši družini je navada, da obiskujemo pokopališče in se spominjamo pokojnih dragih vsako nedeljo. Ob teh prazničnih dneh pa se seveda še bolj potrudimo. Tako smo svečko prižgali tudi na ormoškem gradu, ki je bil priča temačnim zgodovinskim dogodkom in žalostnim smrtim kar 39 otrok, ki se jih malokdo spominja. Še več, morda marsikdo sploh ne ve zanje.”

2
Zgodovina najinih zmenkov. Nekoč sva se že v avtu petkrat skregala

V enem od vlogov sta se spominjala svojih začetkov. Dotaknila sta se “zgodovine” njunih zmenkov. “V vlogu sva med drugim razkrila, zakaj sva se nekoč na poti na zmenek v avtu petkrat skregala in zakaj se je drugič Matjažu zeloooo mudilo z zmenka, voznica pa je bila Simona.”

Tags:
vlog
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.