Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 30. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

V nosečnosti je zbolela za neozdravljivim rakom, nato pa doživela čudež

Lindsey Parr Gritton

@Lindsey Parr Gritton | Facebook

Katarina Berden - objavljeno 07/01/24

Vera v Boga je bila njeno najmočnejše zdravilo

V svetu, ki je pogosto poln preizkušenj in stisk, so trenutki, ki zasijejo kot pričevanja o neomajni moči človeškega duha in predvsem o čudežni moči vere. Ena takih zgodb je zgodba mlade mame Lindsey.

Lindsey Gritton je v šestem mesecu svoje druge nosečnosti izvedela, da je hudo bolna. Kot poroča portal GodUpdates, so ji zdravniki postavili diagnozo četrtega stadija raka dojke in to jo je popolnoma pretreslo.

Ravno v času, ko bi se morala veseliti in pripravljati na novo življenje, jo je pričakala novica, ki ji je življenje postavila na glavo. Kljub temačni napovedi se je odločila, da se bo naslonila na Boga in se pogumno podala v boj proti tej zahrbtni bolezni.

Težek boj

Teden dni po prejeti diagnozi so ji sprožili porod, da bi lahko začela s procesom zdravljenja in terapije. Kljub nedonošenosti je rodila zdravo hčer, ki sta jo z možem poimenovala Savannah Grace.

Zdravniki so ji povedali, da praktično nima možnosti za ozdravitev in preživetje in naj se začne poslavljati od svoje družine. Lindsey pa se je ves čas oklepala Boga in ga prosila, naj stori nemogoče.

V tem času se je poleg boja za preživetje osredotočila na ustvarjanje trajnih spominov za svojo družino. Želela ustvariti čim več skupnih spominov, ki bi ostali njuni starejši hčeri Saylor in možu Spencerju.

“Želela sem izkoristiti vsako sekundo in vsrkati vase vsak trenutek. Naredila sem album, svojima deklicama sem pisala pisma, posnela videe. Poskušala sem narediti vse, kar sem lahko.”

Težke in naporne kemoterapije so povzročile, da so Lindsey začeli odpadati lasje, vendar njene volje in vere niso omajale. Kot se spominja, je bila prav vera v Boga njeno najmočnejše zdravilo.

View this post on Instagram

A post shared by Lindsey Parr Gritton (@lindsey.gritton)

Velik čudež

Med vsakim pregledom je molila, da bi prejela boljšo novico kot prejšnjikrat. In res se je zgodilo tako. Zdravniki so preklicali najslabše napovedi, saj so se njeni tumorji začeli zmanjševati.

“Vedela sem, da je to dober znak, nisem pa mogla vedeti, do kolikšne mere mi bo šlo na bolje. Na koncu kemoterapije sem hvaležna in navdušena ugotovila, da so vsi tumorji izginili. Na pregledu zdravniki niso našli ničesar več. Nihče ni mogel verjeti. Bilo je res noro!”

Lindsay je v eni od svojih objav na Instagramu zapisala, da vse, kar se ji je zgodilo, dolguje Bogu.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10225314999482057&set=pb.1234954225.-2207520000&type=3&locale=sl_SI

Tags:
nosečnostrak
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.