Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 29. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Kot da bi zadela na lotu: dve maternici, v vsaki pa ena dvojčica

Kelsey Hatcher

@doubleuhatchlings | Instagram

Tina Martinec Selan - objavljeno 09/01/24

Ne dvomimo, da bo v njihovem domu odslej še bolj živahno

“Zavedam se, da nam je Bog naklonil ti čudežni dojenčici in da skrbi za nas v vseh situacijah. Zato popolnoma zaupam, da bo tudi tokrat poskrbel za nas vse do poroda,” je lanskega junija na svoj Instagram profil zapisala Američanka Kelsey Hatcher.

Zgodilo se ji je namreč nekaj zares popolnoma čudežnega in neverjetnega. Bila je noseča z dvojčicama, ki pa sta bili vsaka v svoji maternici.

https://www.instagram.com/p/CuHgb2lrMnk/?img_index=1

Dvojcici-1.jpg

Medicinska izjema – na kvadrat

Kelsey Hatcher je že od svojega 17. leta vedela, da je medicinska izjema, ki se zgodi izjemno redko. Ima dve med seboj popolnoma ločeni maternici, vsaka od teh maternic pa ima po en jajčnik.

Od nekdaj so jo opozarjali, da če bo sploh lahko zanosila, bo imela po vsej verjetnosti težave s spontanimi splavi in prezgodnjimi porodi. Zato sta bila z možem Calebom med vsako nosečnostjo zelo pozorna, da se ne bi kaj zapletlo. A Kelsey Hatcher je rodila tri zdrave otroke in jih donosila do 41. tedna nosečnosti.

Kar pa je sledilo, je bilo še nekaj bolj izjemnega. Za to, da bi zanosila hkrati v obeh svojih maternicah, je statistična verjetnost ena proti petdeset milijonov. Za to je bilo namreč potrebno, da je hkrati imela ovulacijo v obeh jajčnikih, potem pa sta tudi obe jajčeci morali biti hkrati oplojeni.

Komentatorji na IG-profilu so Kelsey že predlagali, naj vsekakor začne igrati na lotu, saj ima očitno dar za redke dogodke.

https://www.instagram.com/p/CuC49T4Rzuw/

Dvojcki-3.jpg

Zanimivo je, kako take sorojence sploh poimenovati. Tehnično gledano gre za dvojajčne dvojčke, ker so nastali iz dveh ločenih oplojenih jajčec. A ker gre v tem primeru tudi za dve maternici, se postavlja vprašanje, ali se sploh sme reči dvojčki, ali gre pač za neverjetno naključje dveh bratov ali sester, ki sta bila spočeta in rojena hkrati.

Dvojčici rojeni vsaka na drug datum in po različnih poteh

Mama Kelsey si je vso nosečnost srčno želela, da bi šlo vse v redu in da bi bili njeni dvojčici zdravi ter rojeni čim pozneje. 23. decembra pa je zapisala:

“Naši deklici sta se odločili, da bosta svoji statistični neverjetnosti dodali še eno: rodili sta se vsaka na svoj datum, in sicer prva, Roxie, se je rodila 19. decembra zvečer, medtem ko se je druga, Rebel, rodila 20. decembra zjutraj. Če sta sestrici že rasli v dveh ločenih ‘domovih’, naj pa še praznujeta vsaka svoj rojstni dan,” se je še pošalila srečna in olajšana mama.  

Nosečnost z dvojčicama, ki sta prišli do polne donošenosti, namreč ni bila lahka, čeprav je šlo vse super. Prav tako pa sta porod spremljali dve babici, od katerih je vsaka skrbela za eno maternico in eno dvojčico. Prva izmed dvojčic se je rodila po naravni poti, medtem ko se je druga rodila s pomočjo carskega reza.

Božič je bil prelep, saj je sedemčlanska družina lahko praznovala skupaj v svojem domu, starejši otroci pa že pridno vadijo pestovanje dojenčic. Ne dvomimo, da bo v njihovem domu odslej še bolj živahno!

https://www.instagram.com/p/C1lMxpqA_mP/

Dvojcici-2.jpg

Tags:
nosečnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.