Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 3. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Operirali so jo že v maternici, danes je nasmejana petletnica

one happy little girl running on field with kite

Hryshchyshen Serhii | Shutterstock

Fotografija je simbolična.

Kaja Zupanc - objavljeno 10/01/24

"Čudež je, da je prestala vse to in da je danes takšna, kot je"

Piper-Kohl Kelly, petletna deklica iz južnega Yorkshira na severovzhodu Anglije, je živa priča neverjetnega čudeža sodobne medicine. Njena starša, Georgia Axford in Tyler Kelly, sta bila še zelo mlada, ko sta izvedela, da jo pričakujeta – imela sta komaj 19 in 21 let.

V 20. tednu nosečnosti sta prejela hudo diagnozo, da ima njun še nerojeni otrok razcepljeno hrbtenico, kar bi lahko privedlo do šibkosti ali paralize spodnjih okončin in posledično do tega, da ne bi nikoli hodil.

Ime je dobila po svojem kirurgu

Odločila sta se, da bosta storila vse, da pomagata otroku. Pot ju je vodila v Nemčijo, kjer so izvedli nujno operacijo na še nerojeni hčerkici. Zahteven poseg je uspel. Julija 2018 se je rodila zdrava dojenčica in dobila ime po kirurgu, dr. Thomasu Kohlu.

Danes petletna Piper-Kohl ne le hodi, temveč tudi teče, kar je zavidanja vreden dosežek glede na začetno diagnozo. Nedavno je celo aktivno sodelovala na šolskem športnem dnevu, kar je bilo za njeno mamo Georgio izjemno čustveno doživetje. “Videti jo teči je bilo neverjetno. Nikoli si nisem mislila, da bo zmogla kaj takega,” je povedala.

Spina bifida, bolezen, ki jo je imela, pogosto vodi do odvisnosti od opornic ali bergel, v najhujših primerih pa do življenja na invalidskem vozičku. Napovedi zdravnikov niso bile obetavne, a je deklica premagala vse ovire.

Danes hodi brez pomoči

Georgia je poudarila, da je hčerka kljub utrujenosti izjemno samostojna in dobro premaguje vsakodnevne izzive. Po začetni uporabi hodulje je hitro napredovala in danes hodi brez pomoči. Piper-Kohl je ljubiteljica umetnosti in obrti, rada hodi v šolo ter uživa v družbi prijateljev.

Kirurg, ki je opravil operacijo, danes še vedno ohranja stik z družino in spremlja Piperin napredek. Na isti dan praznujeta celo rojstni dan, kar med njima ustvarja še bolj posebno vez.

Čeprav je bila dosedanja pot družinice polna izzivov, sta Georgia in Tyler ponosna starša ter upata, da bo Piper-Kohl še naprej prinašala veselje drugim s svojim prijaznim in skrbnim značajem. “Čudež je, da je prestala vse to in da je danes takšna, kot je. V svojem življenju je prestala veliko,” je še dejala mama. “Ne glede na izzive, ki ji bodo še prišli naproti, bom vedno ponosna nanjo.”

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.