Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 6. maja |
Aleteia logo
Oglasna vsebina
separateurCreated with Sketch.

Na študij v Avstrijo

FH-Kaernten_group-of-students-park.jpg

Foto: CUAS

Študenti pridobivajo dragocene mednarodne izkušnje

Carinthia University of Applied Sciences | 12/01/24
Univerza, ki ponuja širok izbor študijskih smeri s področja tehnike, gospodarstva, menedžmenta, zdravstva in socialnega dela.

Carinthia University of Applied SciencesCUAS (nemški naziv: Fachhochschule Kärnten) je uveljavljena in priznana univerza na avstrijskem Koroškem, ki jo odlikujeta praktično zasnovana izobrazba in inovativni študijski pristop. Univerza ponuja širok izbor dodiplomskih in magistrskih študijskih smeri s področja tehnike, gospodarstva, menedžmenta, zdravstva in socialnega dela.

FH-Kaernten_groups-of-students-libary.jpg
Obiščite njihovo stojnico na Informativi 2024 v Ljubljani

Študij in delo – možnost uskladitve teorije in prakse

Velika prednost študija na CUAS je praktično zasnovan študijski program. Tesno in uspešno sodelovanje tako z regionalnimi podjetji kot z mednarodnimi partnerji odpira našim študentom številne možnosti za prakso, projektno delo in neposredni stik z delovnim okoljem. Praktične izkušnje omogočajo diplomantom, da se nemoteno vključijo na trg dela in uspešno poklicno uveljavijo. Da bi študente že v času študija kar najbolje pripravili na delovno okolje, na CUAS ponujamo program Study & Work, kjer nudimo možnost sočasnega strokovnega dela v podjetjih in s tem takojšnjo uporabo teorije v praksi.

Moderne metode poučevanja

CUAS veliko pozornost namenja inovativnim metodam poučevanja, ki študentom nudijo interaktivno in sodobno študijsko okolje. Projektno delo, študije primerov, skupinski projekti, … tvorijo kombinacijo različnih pristopov, ki omogočajo široko izobrazbo. Predavatelji študente aktivno vključujejo v študijski proces in vzpodbujajo njihove individualne sposobnosti.

FHKaernten_group-of-students-spittal.jpg
Univerza omogoča neposredno izmenjavo z delovnim okoljem

Mednarodnost in kulturna raznolikost

Velik poudarek je na mednarodni usmerjenosti univerze, saj le tako študente vzpodbujamo pri nabiranju mednarodnih izkušenj. Partnerstvo CUAS s številnimi univerzami po vsem svetu študentom ponuja programe izmenjav in jih vzpodbuja pri nabiranju medkulturnih kompetenc ter širjenju horizonta. Globalni pogled ni le prednost v današnjem delovnem okolju, temveč igra pomembno vlogo tudi pri osebnostnem razvoju študentov.

Dan odprtih vrat

Vse bodoče študente vabimo na dan odprtih vrat, ki bo 2. februarja med 10. in 15. uro na vseh kampusih univerze CUAS (Celovec, Beljak, Špital in Feldkirchen). Organizirali bomo vodstvo po univerzi, predstavitev študijskih programov, ogled laboratorijev, obisk interaktivnih delavnic ter nudili možnost osebnega svetovanja in pogovora s profesorji in študenti. Podroben program bo na spletni strani univerze objavljen od sredine januarja naprej.

FHKaernten_group-of-students-coffee.jpg
Študenti pridobivajo dragocene mednarodne izkušnje

Informativa 2024 v Ljubljani in osebno svetovanje

Univerza CUAS se bo predstavila tudi na sejmu izobraževanja in poklicev Informativa, ki bo 19. in 20. januarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Najdete nas v hali A2 na stojnici Advantage Austria.

Za vse informacije in osebno svetovanje (po telefonu ali preko MS Teams) nas lahko pokličete na +43 5 90 500 7700 ali nam pišete na info@fh-kaernten.at. Na spletnih straneh informacijskega centra si lahko rezervirate tudi svoj termin za pogovor z nami.