Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 29. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Prisrčen posnetek deklice, ki se zaupljivo stiska k Jezusovemu kipu

Little girl with Jesus statue

neillandersen | Instagram

Cerith Gardiner - objavljeno 21/01/24

Vzemite si nekaj trenutkov in si oglejte, kako Jezusov kip s pomočjo deklice Rose naravnost oživi

Na družbenih omrežjih je bil pred kratkim objavljen prisrčen video posnetek, ki prikazuje deklico, kako se zaupljivo stiska k Jezusovemu kipu. Gre za enega tistih trenutkov, v katerem bi lahko uživali v nedogled.

Malčica po imenu Rose, kot je zapisano v objavi, se približa kipu klečečega Jezusa – ki je ravno pravšnje velikosti za majhne otroke.

Ko se stisne k Njemu, ga prime za roko in se mu zazre v oči, je povsem jasno, da je deklica neskončno srečna. Zdi se, da se mu ne le izjemno odločno približa, temveč da tudi občuti, kako ji Jezus njeno ljubezen vrača.

In res, kot lahko preberemo v objavi, se zdi, da se odziva na Jezusovo povabilo iz evangelija po Mateju (19,14), ki pravi:

“Pustite otroke in ne branite jim priti k meni, kajti takšnih je nebeško kraljestvo.”

To je eden izmed trenutkov, ki lahko spodbudi tudi nas, da se svoje vere in ljubezni do Jezusa znova oklenemo kot otroci. Brez vprašanj, le s trdno vero, da je Njegova ljubezen do nas brezpogojna.

Omenjena objava na družbenih omrežjih je bila najprej deljena na prvi sveti večer, v počastitev skorajšnjega Jezusovega rojstva. Ker pa v ljudski pobožnosti božični čas obhajamo do 2. februarja, svečnice ali praznika Jezusovega darovanja, lahko s pričujočim video posnetkom podaljšamo praznično vzdušje, poleg tega pa nam je lahko v spodbudo, da Jezusovo ljubezen do nas sprejmemo na kateri koli dan v letu!

View this post on Instagram

A post shared by Neil L. Andersen (@neillandersen)

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.