Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 4. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Novorojenček, ki so ga zapustili v telovadni torbi, je preživel: “To je pravi čudež”

zapuscen dojencek

Chamblee Police | Department Facebook

Kaja Zupanc - objavljeno 29/01/24

V torbi je ležal kar 18 ur

Pred šestimi leti je Horace Tomas, nočni čistilec v družinski medicinski kliniki v Georgiji, med delom zaslišal otroški jok. Našel je telovadno torbo, v kateri je ležal dojenček.

Izkazalo se je, da gre za novorojenega zapuščenega dečka. Torba je bila ves dan v zdravstvenem centru. V tem času se deček ni niti za trenutek oglasil. Šele nekaj minut po polnoči je prvič zajokal. Horace je takoj poklical policijo in počakal na pomoč.

Na primer se je odzvala policistka Beth Frye, ki je imela s takšnimi primeri že veliko izkušenj. Pred leti je rešila življenje otroku, ki ob rojstvu ni dihal.

“To, da je preživel, je pravi čudež”

Policistka je dečka, zavitega v jopico, vzela iz torbe, ga odnesla v kopalnico in poskrbela zanj do prihoda reševalnega vozila. Dojenčka so odpeljali v bolnišnico, kjer je zdravstveno osebje njegovo preživetje označilo za pravi čudež.

V torbi je ležal kar 18 ur

Iz posnetkov nadzornih kamer je bilo razvidno, da je novorojenček v športni torbi ležal približno 18 ur. Po tolikšnem času brez oskrbe je resnično neverjetno, da je ostal živ.

Srečen konec

Na srečo so zdravniki in medicinske sestre dobro poskrbeli zanj. Socialna služba je prevzela skrb za otroka, ponudbe za rejništvo in posvojitev tega ljubkega dečka pa so se kar vrstile.

https://www.facebook.com/ChambleePD/posts/pfbid077aBbZTdLwEWc2BuQQERKZaAcFwr3Z9PdpNmmyBUD5APLERw9acQuRgx6oQDiyXal

Deček danes živi srečno življenje pri ljubeči in skrbni družini, ki ga je posvojila. Družina ga ni le sprejela, temveč mu tudi omogoča, da raste v varnem in spodbudnem okolju.

Grozljivo je pomisliti, kaj bi se lahko zgodilo, če bi zapuščenega otroka v športni torbi našli malo pozneje. K sreči je Bog postavil Tomasa na pravo mesto ob pravem času. “Česa podobnega v življenju še nisem doživel. Naredil sem dobro stvar, ampak upam, da je to zadnjič, da sem našel zapuščenega otroka,” je povedal.

Spomin na izjemno policistko Beth Frye

Policistka Beth Frye je leto za tem umrla. “Bila si super hči, mama, žena, babica, prijateljica in predvsem odlična policistka. Vedno si pustila del sebe pri vseh, ki jih je srečal tvoj nasmeh! Hvala za vse, kar si storila za nas,” je na Facebooku zapisala njena dobra prijateljica.

Fryejeva je bila 22 let zaposlena na policijski upravi. Leta 2017 je bila imenovana za policistko leta, priznanje pa je prejela tudi za reševanje življenj dojenčkov.

https://www.facebook.com/mariliza1/posts/2079771732041177?ref=embed_post

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.