Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 4. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Oče v Ljubljani rojenih četverčkov: “To je darilo Gospoda”

Czworaczki

Shutterstock

Fotografija je simbolična

Lojze Grčman - objavljeno 30/01/24

Trije čudeži zakoncev Petrović, ki imata četverčke

Saj se spomnite, kajne, ko smo pred kratkim poročali o srečnem dogodku v ljubljanski porodnišnici, ko so se Milani in Nemanju Petroviću, ki živita na Celjskem, rodili četverčki? Gre za izjemno redkost, saj je možnost za to ena proti pol milijona ali manj.

Štirje sinovi mladih zakoncev, ki že imata starejšega sina, petletnega Konstantina, so dobili ime po štirih evangelistih – Matej, Marko, Luka in Jovan (Janez).

Spoštovanje, sloga, ljubezen

“Zelo sva hvaležna vsej ekipi UKC Ljubljana, ki je z nami vse od začetka,” je za oddajo Tednik, kjer so pripravili obsežnejši prispevek o družini, povedala mama Milana.

“Na začetku naju je bilo malo strah. Nisva mogla verjeti, da se nama to dogaja. A sva se hitro pripravila in ugotovila, da je to darilo Gospoda,” je dodal oče Nemanja, ki je takoj po srečnem porodu 14. januarja na Facebook zapisal: “Hvala Bogu, svetemu Vasiliju in moji ženi.”

S soprogo se zavedata, da so pred družino veliki izzivi, a jih bosta premagovala z medsebojnim spoštovanjem, slogo in ljubeznijo

Trije čudeži četverčkov

Mirjam Druškovič, vodja porodnega bloka v porodnišnici UKC Ljubljana, je povedala: “Gospa je spontano zanosila. To je prvi čudež. Drugi je, da nam je v sodelovanju z nosečnico uspelo izpeljati nosečnost skoraj do 31. tedna. Tretji čudež je, da so rojeni v današnjem času, ko sodobna medicina tudi nedonošenim novorojenčkom omogoča čim boljše preživetje.”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=722295653368695&set=a.620185693579692&type=3&ref=embed_post

Ob rojstvu je vsak od štirih otrok tehtal le nekaj več kot kilogram. Potrebujejo pomoč pri dihanju, od tega eden z aparatom, prehrani, toploto in varnost v inkubatorju, je pojasnila Lilijana Kornhauser Cerar, vodja enote za intenzivno nego in terapijo novorojenčkov v UKC: “Čim prej jim bomo poskušali omogočiti, da bodo lahko sobivali z mamo, čeprav bo to zelo naporno.” Četverčki bodo v porodnišnici ostali še približno en mesec. Še več izjav in podrobnosti najdete v tem prispevku.

Tags:
družinaotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.