Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 2. maja |
Aleteia logo
Zanimivosti
separateurCreated with Sketch.

Kako se je na evropskem prvenstvu odrezala slovenska duhovniška ekipa Pax?

EU Championship of Futsal for Priests - Albania 2024

EU Championship of Futsal for Priests - Albania 2024 | Facebook

Katarina Berden - objavljeno 09/02/24

Slovenski ekipi čestitamo za uspeh

Slovenska duhovniška nogometna ekipa Pax se je v teh dneh udeležila evropskega prvenstva v dvoranskem nogometu za duhovnike, ki je tokrat potekalo v Skadru v Albaniji.

Prvenstvo je potekalo že 16-ič, sodelovalo pa je 17 reprezentanc. Slovenci so včeraj proti Češki odigrali zadnjo tekmo in osvojili 9. mesto.

Takole je ekipa Pax po koncu prvenstva zapisala na svojem profilu na Facebooku:

Po napeti tekmi s 🇨🇿 in kazenskih strelih smo Ekipa Duhovnikov Pax osvojili končno 9. mesto. Domov se odpravljamo z enim porazom in tremi zmagami. V finalu sta se pomerili reprezentanci 🇭🇷 in 🇵🇱. Hrvati so Poljake, sicer velike favorite presenetili z borbeno igro in tudi z malo sreče – neverjetnimi potezami osvojili letošnje prvenstvo. Čestitke južnim sosedom! Naslednje leto 2025 bo 17. Evropsko prvenstvo organizirala Madžarska. So nam že zapeli Via Via Hungaria. 😆🇭🇺

Ekipo duhovnikov Pax, ki se je odpravila v Albanijo, sestavljajo: Andrej Šegula, Janez Ferlež, Bernard Rožman, Janez Pavel Šuštar, Tine Povirk, Francesco Bertolini, Klemen Jager, Roman Ivanetič, Ivan Arzenšek, Matei Senteš, Mitja Franc in Tadej Inglič. Igrali so pod okriljem trenerjev Stanka Plantaka, Marjana Slapšaka in Marka Krasnića.

https://www.facebook.com/ekipaPax/posts/pfbid024drod6Uy8QWDToBupadL7Lu5VTsL1dEHf13emin7iE5A3GVT3GE3ydcMhEd9ETJAl

Še nekaj foto utrinkov z Evropskega prvenstva si lahko ogledate tukaj:

https://www.facebook.com/futsalpriestsalbania/posts/pfbid0t4D1eJdLcv4C7pZ9HeYTfwd9H9p3pdNd8dKouubeRvhro6XBGFG5jgaKVMkQPhKJl

Slovenski ekipi čestitamo za uspeh!

In še slavje hrvaške reprezentance:

@dontomolukac

Hrvatski svećenici osvojili europsko prvenstvo nakon 18 godina! Prvi među 17 država! 🏆🇭🇷🍾#priest#catholic#fyp#foryou#fypシ#foryourpage#catholicpriest#football#footballtiktok

♬ original sound – dontomislavlukac

Tags:
duhovnikšport
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.