Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 2. maja |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Pred polno dvorano je čudovito zapela v čast pokojni mami

Uroš in Tjaša

@Uroš in Tjaša; Andraž Martinšek | Facebook

Aleteia Slovenija - objavljeno 12/02/24

S pesmijo, posvečeno mami, ganila poslušalce v razprodani dvorani

Uroš in Tjaša Steklasa sta iz leto v leto bolj prepoznaven mladi glasbeni par, ki polnita koncertne dvorane in razveseljujeta mladoporočence na njihov poseben dan s svojimi unikatnimi skladbami, ki večinoma nastajajo izpod Uroševega peresa. Na Aleteii smo ju gostili pred dobrima dvema letoma, ko sta pričakala svoj največji zaklad – hčerkico Lori.

Sedež za pokojno mamo

Pred kratkim sta poslušalce razveselila z novim albumom Steklasika, ob tem pa sta priredila največji koncert do sedaj, v Cankarjevem domu. Vsi sedeži v dvorani so bili razprodani v zgolj 36 urah, kar je rekord prodaje celo za Cankarjev dom.

Edini prazen sedež sta glasbenika vnaprej rezervirala za Tjašino pokojno mamo, ki je pred štirimi leti umrla zaradi raka in ji je pevka poklonila posebno pesem.

Ganljiva interpretacija

Pesem za mami je ob klavirski spremljavi odpela tudi v polni dvorani Cankarjevega doma, kar je bil gotovo najbolj ganljiv trenutek petkovega večera. Polna dvorana, ki je prej navdušeno prepevala in radostno vzklikala glasbenikoma, je ob izvedbi omenjene in kot vedno mogočni interpretaciji utihnila in marsikomu so po obrazu tekle solze. Tudi Tjaši na odru, ki so jo na več mestih premagala čustva, občinstvo pa ji je vmes večkrat izkazalo podporo z gromkim aplavzom.  

https://www.facebook.com/RadioOgnjisce/videos/415510794380358

Tjaša je v solzah priznala, da ob pesmi vsakič znova podoživlja čustva ob maminem slovesu in jo težko odpoje do konca, ne da bi jo pri tem premagala čustva. Ji je pa vsakič lažje in verjame, da pesem pomaga tudi marsikateremu poslušalcu, ki se je moral prav tako prezgodaj posloviti od svoje mame.

Ob tem je pesem zbrane gotovo spodbudila, da so vsaj v mislih obudili hvaležnost, da se še vedno lahko zatečejo po nasvet ali tolažbo k svoji mami.

Uroš in Tjaša tudi sicer z besedili svojih pesmi spodbujata poslušalce k hvaležnosti in cenjenju vseh najmanjših radosti vsakdana.

Več utrinkov s koncerta:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Furosintjasa%2Fposts%2Fpfbid037p6bFUjuNiPgyH4XkgFRLAfRVdYd1gf8d7k81gCanzRRJoVycTCmVZnmMq5UZuM9l&show_text=true&width=500

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.