Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 7. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Bolnišnično osebje omogočilo zakoncema, da zadnje dni življenja preživita skupaj

Julia in Richard Hodges

University Hospitals of Derby and Burton NHS Foundation Trust | Facebook

Kaja Zupanc - objavljeno 15/02/24

To je bilo še posebej ganljivo, saj je par praznoval zlato obletnico poroke

Pred nekaj dnevi se je končala ganljiva zgodba, ki jo je omogočila predana in ljubeča ekipa zdravstvenih delavcev dveh bolnišnic v Angliji. Zakonca Julia in Richard Hodges sta bila istega dne zaradi zdravstvenih težav sprejeta v različni bolnišnici. Zdravstveni delavci so se odločili, da bodo združili ljubeči par in jima omogočili še nekaj zadnjih skupnih trenutkov.

Julia je bila sprejeta na paliativni oddelek bolnišnice Florence Nightingale, istega dne pa je bil njen mož Richard zaradi resnih težav sprejet v bolnišnico Royal Derby Hospital.

Srčna ekipa zaposlenih

Skupaj so se zaposleni v obeh bolnišnicah odločili za izjemno dejanje prijaznosti in znova združili par, ki je malo pred tem praznoval 50. obletnico poroke. Skupaj pa sta bila še tri leta več.

“To delo opravljamo, ker nam je mar. Ni bilo treba dvakrat reči, da bi to uresničili,” je povedala Dawn Wilkinson, višja medicinska sestra v eni od bolnišnic.

V eni uri so našli prosto sobo z dvema posteljama, v katero so namestili zakonca. Richard je žal umrl naslednji dan, ko je držal ženino roko. Nekaj tednov pozneje, 26. avgusta, je umrla tudi Julia.

“To so bili težki časi”

Sin Chris Hodges se zahvaljuje ekipama, da so staršem omogočili vnovično združitev v zadnjih dneh življenja. “Vedeli smo, da je mamin čas kratek, vendar smo mislili, da bo očetu bolje in se bo bolje počutil, če jo bo pred smrtjo še zadnjič videl. Stanje se mu je slabšalo, zato smo izgubili upanje, da bi se to lahko zgodilo,” je dejal.

“To so bili težki časi. Z ženo sva se po najboljših močeh trudila, da sva obiskovala tako mamo kot očeta. Vedno, ko sva obiskala mamo, je osebje na oddelku povprašalo, kako je z očetom, in mu poslalo dobre želje. Podobno je bilo na očetovem oddelku. Vsi so bili neverjetno prijazni in nas podpirali.”

Videti ju spet skupaj je bilo neverjetno in čeprav je bil oče relativno neodziven, se je pomiril in njegovo dihanje se je umirilo – zavedal se je, da je mama tam.

Zaslužena nagrada

Chris je izvršnemu direktorju bolnišnice poslal tudi na roke napisano pismo, v katerem se je zahvalil in predlagal, naj zaposlenim podeli nagrado. To je tudi storil!

https://www.facebook.com/UHDBTrust/posts/pfbid0ZGwwHqTcRH2Ea9wsCY8iZKfFUHgiayFHS7SmKU5aVvV5RqhKmJAauZaYmQnqf9iZl

V svojem govoru ob podelitvi nagrad je pohvalil sodelovanje vseh zaposlenih in izrazil ponos, da so v času stiske pokazali izjemno sočutje in prijaznost.

To dejanje je še eno pričevanje o predanosti zdravstvenih delavcev, ki so se združili z enim samim ciljem – omogočiti ljubečemu paru, da preživi svoje zadnje dni skupaj.

Tags:
bolezen
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.