Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 29. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Nekdanja manekenka, ki je našla Kristusa, zbolela za rakom: “Prosim, molite zame!”

nicoleweider

@nicoleweider | Instagram

Tina Martinec Selan - objavljeno 17/02/24

Potek kemoterapij, svoje počutje in napredek zdravljenja dokumentira na Instagramu, s čimer širi pomembne informacije o raku dojk in spodbuja številke ženske, ki so podobno preizkušane kot ona sama

Bog je v življenje 38-letne Nicole Weider prvič temeljito posegel pred 15 leti, ko je našla Kristusa. Bila je vse, kar bi po merilih zunanjega sveta šteli za super uspešno: mlada, lepa, bogata in slavna, saj je kot manekenka in model za spodnje perilo Victoria’s Secret utelešala vse to, po čemer hrepenijo številne ženske.

Občutek sramu in ponižanja zaradi fotografij v spodnjem perilu

A Nicole ni bila srečna, počutila se je brez vrednosti, napolnjeval jo je občutek depresije. Čeprav je imela čudovito postavo, so jo kritizirali zaradi domnevno prevelike telesne teže. Poleg tega je nekje globoko v sebi občutila sram zaradi fotografij v spodnjem perilu in kopalkah.

“Spoznavala sem, da nisem bila ustvarjena za to, da bi bila supermodel za kopalke. Počutila sem se ponižano, nikoli dovolj dobro in moja samopodoba je trpela, ker so me vedno sodili samo na podlagi mojega videza.”

Ko je spoznala Boga, je sledila nasvetu dobre prijateljice kristjanke in se za vedno poslovila od sveta mode. Namesto tega se je odločila, da želi živeti tako, da bo Bog ponosen nanjo.

Na svojem Instagram profilu in na svoji spletni strani Project Inspired, ki je namenjena osveščanju mladih deklet o njihovi vrednosti in pozitivni samopodobi, zato oznanja Boga in Božjo ljubezen, ter kako lahko dekleta in žene združujemo prijeten videz s primerno podobo, ki spoštuje Boga in nas same.

Diagnoza: rak dojke in zasevki na jetrih

Konec leta 2023 pa je Nicole na svojem Instagram profilu delila pretresljivo novico, da so ji diagnosticirali raka v 4. stadiju. Vse skupaj se je začelo kot bula pod levo dojko, ki ji Nicole nekaj časa ni posvečala posebne pozornosti, saj se ji je zdelo, da gre za vneto lojnico ali začasno oteklo bezgavko.

Ko se je pojavila še ena bula, tokrat pod pazduho, se je odpravila na pregled. V nekaj minutah je zdravnik posumil, da gre za nekaj resnega, kar so potrdile tudi preiskave.

Rak na dojki se je razširil na področje pazduhe, poleg tega pa so ji našli tudi dva zasevka na jetrih. Nicole, ki ima moža in dva otroka, dečka Elijo in deklico Elodie, je bila sprva seveda povsem šokirana in se je takoj odločila za kemoterapijo.

Potek kemoterapij, svoje počutje in napredek zdravljenja dokumentira na Instagramu, s čimer širi pomembne informacije o raku dojk in spodbuja številke ženske, ki so podobno preizkušane kot ona sama.

View this post on Instagram

A post shared by Nicole Weider (@nicoleweider)

Oznanjuje Boga in njegove blagoslove

Na Instagramu nenehno oznanja Božjo ljubezen in zaupanje v prihodnost, ki je “povsem v Božjih rokah”, in dodaja: “Zelo zanimivo je, da kljub moji diagnozi Božjo ljubezen čutim bližje kot kdajkoli prej. Kot da bi me Bog nenehno tolažil in mi kazal, da nisem sama. Skozi neverjetne malenkosti zaznavam Božje delovanje in Njegovo prisotnost.”

“Prosim, molite zame,” je že večkrat prosila Nicole na svojih Instagram objavah, “kajti vaše molitve delujejo!” Za zdaj se Nicole zelo dobro odziva na kemoterapijo, tudi velikost največjega tumorja se je že zmanjšala.

Ni dvoma, da molitve delujejo, prav tako pa tudi Nicolin pozitiven odnos do življenja, saj je v svoji zadnji objavi zapisala: “Toliko razlogov za veselje imam, čeprav se zdravim za rakom. Ne bom lagala, 4–5 dni po kemoterapiji je res težkih, a potem gre na bolje.”

“Ko imam slab dan, naštejem vse blagoslove v svojem življenju in se spomnim na to, da je Bog glavni in da mu moram samo zaupati.”

Tudi mi ji želimo hitro ter popolno okrevanje, da bo lahko še dolgo in na mnoge načine oznanjala Božjo ljubezen in Njegovo delovanje v naših življenjih.

Tags:
rak
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.