Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 3. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Spoznanje, ki je župnika Mitjo tudi malo bolelo

Mitja Markovic

Vid Ponikvar

Aleteia Slovenija - objavljeno 17/02/24

Razlaga evangeljskega odlomka na prvo postno nedeljo

V evangeliju prve postne nedelje poslušamo, kako je bil Jezus skušan v puščavi: “Takoj nato ga je Duh odvedel v puščavo. V puščavi je bil štirideset dni in satan ga je skušal” (Mr 1,12-13).

Jezus nas s svojim zgledom uči, da se je modro upreti skušnjavcu, četudi ta obljublja mamljive darove. Duhovnik Mitja Markovič, ki z nami deli tudi svoje boleče spoznanje, v nagovoru poudari, da smo tako kot Jezus tudi mi skušani in se moramo zato vedno zatekati pod Božje okrilje.

Oglejte si prispevek. 

Tags:
Sveto pismo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.