Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 17. junija |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Prisluhnite, kako zveni znana pesem, ko jo zaigrajo pritrkovalci

cloches, musique

TikTok / debellringers

Sur TikTok, le groupe DeBellringers partage des extraits de chants et de musiques interprétés grâce à des cloches.

Aleteia Francija - objavljeno 18/02/24

Ko ustvarjajo glasbo, uporabljajo 37 zvončkov različnih velikosti in tonov, lotevajo pa se najrazličnejših žanrov, od klasične in sakralne glasbe do posvetne

Skupina mladih nizozemskih glasbenikov je na družbenem omrežju TikTok delila osupljiv video, ki je dosegel že več kot 450 tisoč ogledov. Na zvončke so zaigrali pesem skupine Coldplay z naslovom Viva la vida.

37 zvončkov in najrazličnejša glasba

“Bellringers” je skupina trinajstih mladih nizozemskih glasbenikov, ki so se spoznali med šolanjem na katoliški zborovski šoli v mestu Goes v pokrajini Zeeland.

Ko ustvarjajo glasbo, uporabljajo 37 zvončkov različnih velikosti in tonov, lotevajo pa se najrazličnejših žanrov, od klasične in sakralne glasbe do posvetne.

Potujejo po različnih krajih na Nizozemskem, kjer prirejajo koncerte, sodelujejo pri svetih mašah ali na drugih kulturnih in glasbenih dogodkih, bili pa so tudi že v Belgiji in Nemčiji.

Na družbenih omrežjih svoje sledilce razveseljujejo s skladbami, kot so Jingle Bells, glasba iz filmov Gospodar prstanov, zelo pogosto pa tudi s krščanskimi pesmimi.

Prisluhnite, kako zveni njihova priredba pesmi Viva la vida:

@debellringers

🎵✨ “Embarking on a musical journey with Coldplay’s ‘Viva La Vida! Enjoy this otherwise orchestral piece, now played by handbells. #fyp#foryou#church#christiantiktok#vivalavida#coldplay#music#handbells @coldplay

♬ origineel geluid – Bellringers

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila francoska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Katarina Berden.

Tags:
mladi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.