Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 17. junija |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Martinovo sporočilo upanja iz taborišča zla

martin golob 133

Fotografija je last Martina Goloba

Martin Golob - objavljeno 23/02/24

Še nikoli prej nisem posnel vloga v taborišču

Te dni sem bil z župljani Grosupljega, Police in Lipoglava na romanju na Poljskem. Obiskali smo tudi zloglasno taborišče Auschwitz, kraj zla, smrti, trpljenja, obupa, joka. Ob vsakem koraku po taborišču me je kar zmrazilo. Kje je tukaj Bog, da dopušča take stvari? Tako se marsikdo sprašuje. Ne le v zgodovini. Tudi danes.

A vseeno taborišče prinaša tudi zgodbe dobrote, solidarnosti, pogleda daleč onkraj sebe, žrtvovanja za druge. Tako, kot je storil Maksimilijan Kolbe, ki je šel prostovoljno v smrt namesto nekega družinskega očeta. Mnogi so v taboriščih preživeli le s pomočjo vere. Njihova edina svetloba je bila molitev. Ena takšnih je bila Edith Stein.

Kako zelo krut zna biti človek. Od mene je odvisno, ali bo okrog mene mir ali sovraštvo. Postni čas je kot nalašč za premišljevanje o takšnih temah. Oglejte si vlog iz Auschwitza.    

Martin z župljani na romanju na Poljskem:

Tags:
Martin Golobtrpljenjevlog
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.