Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 3. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Kaj skrivnostnega se je dogajalo na “tisti” gori?

MARKO RIJAVEC

Robert Rijavec

Aleteia Slovenija - objavljeno 24/02/24

Razlaga evangelija za drugo postno nedeljo

“Naredil se je oblak in jih obsenčil. In iz oblaka se je zaslišal glas: ‘Ta je moj ljubljeni Sin, njega poslušajte!’ Ko so se hitro ozrli naokrog, niso videli nikogar več, razen Jezusa samega, ki je bil z njimi.” To se besede iz Markovega evangelija, ki jih poslušamo na drugo postno nedeljo. Govorijo o Jezusovi spremenitvi na gori. Zakaj je Jezus učence peljal na goro?

V hribih je marsikaj drugače kot v dolini ali na ravnini. Ne moreš stopiti ravno kamorkoli; da prideš na vrh, se je treba potruditi. Včasih si tudi priznati, da kaj ne bo uspelo. Prisluhnite tudi razlagi župnika Marka, ki ima s hribi nemalo izkušenj.

Tags:
postSveto pismo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.