Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 7. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

V svoj dom sta sprejela tri najstnike, zdaj jih je razveselil še dojenček

Druzina Taylor

@Tasia Taylor | Instagram

Kaja Zupanc - objavljeno 24/02/24

"Vsi trije so iskali družino. Upava, da imajo občutek, da so jo končno našli"

Tasia in Drew Taylor, mlada učitelja iz Arkansasa, sta se nepričakovano podala v starševstvo ter odprla svoj dom in srca trem najstnikom. Čeprav sta želela imeti otroke že v svojih dvajsetih letih, si nista nikoli predstavljala, da bosta preskočila obdobje dojenčkov in malčkov in dom odprla najstnikom. Posvojitev ju je združila in naredila še močnejša.

Pred kratkim sta delila svojo zgodbo, kako sta postala starša dveh najstnic. Trenutno skrbita še za 12-letnega dečka, ki ga prav tako nameravata posvojiti.

View this post on Instagram

A post shared by tasia taylor (@tasiactaylor)

V svoj dom sta najprej sprejela Rory

Vse se je začelo, ko je Tasia v šoli, kjer poučuje, prvič srečala učenko Rory. Od tretjega leta starosti do posvojitve pri petih letih je živela v rejništvu. Nato je po več kot sedmih letih ponovno ostala brez doma. Ko sta Tasia in Drew izvedela za njeno zgodbo, sta se odločila, da jo sprejmeta v svoj dom.

Kljub dvomom in negotovosti sta vložila prošnjo za rejništvo ter za Rory uredila prostor v svojem domu. Po napornem obdobju pričakovanja so ju obvestili, da jo lahko sprejmeta. “Ko se je preselila k nama, je bilo super. Takoj se je vklopila,” je za ameriški medij People povedala Tasia. Devet mesecev pozneje sta jo posvojila.

Hitro so postali pet članska družina

Kmalu za tem sta v svoj dom sprejela še eno najstnico in 12-letnika. Kljub finančnim omejitvam in majhnemu stanovanju pravita, da si ne bi želela ničesar spremeniti. “Vsi trije so iskali družino. Upava, da imajo občutek, da so jo končno našli,” pravi Drew.

Ni vedno enostavno

Biti starš pri njunih letih ni vedno enostavno. “Pozabljajo, da sva stara 24 in 26 let in da se še učiva. Trudiva se po svojih najboljših močeh,” je povedala Tasia. Kljub temu sta kot starša izjemno usklajena in tvorita močno ekipo. “Vzgoja in skrb za ljudi sta že od nekdaj del najinega odnosa,” pravi Drew.

Vodi ju Bog

Oba najdeta oporo v veri in verjameta, da ju Bog vodi na tej poti. “Čutila sva, da naju je poklical in zaupala sva mu,” pravi Tasia. Kljub težkim situacijam se ne predata in vztrajata kot močna ekipa.

Družino je razveselil še dojenček

Srečna družinica se je povečala še za enega člana. Pred nekaj dnevi se je zakoncema rodila deklica Ashtyn Rose. “Otroci so jo že nestrpno čakali in zanjo izdelovali darila,” je dejala Tasia.

Kljub vsem izzivom ohranjata odprto srce za morebitna presenečenja v prihodnosti. “Nikoli nisva aktivno iskala ničesar, toda Gospod nama je poslal otroke, ki morajo biti v najinem življenju. Če vidiva potrebo, želiva pomagati,” še dodaja Drew.

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.