Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 6. maja |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Knjiga, ki postavlja nove mejnike

na spletni priznici; dolenjske toplice

Knjige Druzina.si

Aleteia Slovenija - objavljeno 01/03/24

Odmevnost knjige Na spletni prižnici je presegla vsa pričakovanja

Knjiga o župniku Martinu Golobu je več kot leto po izidu še vedno zelo aktualna. Turneja Na spletni prižnici je v Dolenjskih Toplicah doživela že 30. pogovorni večer. In prav ta kraj je prinesel izjemen mejnik. Gospa Damjana bo brala 23.000. prodani izvod knjige, ki jo je napisal Lojze Grčman. Gre za številko, ki ji ni para med slovenskimi knjigami po osamosvojitvi.

https://www.facebook.com/100064486850575/videos/1804698529972029

Izid, ki ni bil samoumeven

Ste vedeli, da je imel Martin pred izidom knjige kar nekaj pomislekov? Še več, v nekem obdobju si je želel, da ne bi izšla, čeprav je bila že napisana. Predlagal je, da bi sam kupil vse izvode. 😉 Seveda prve naklade, ker takrat še zdaleč ni bilo jasno, da bodo potrebni številni ponatisi. Kako se je naposled zadeva razpletla?

https://www.facebook.com/100064486850575/videos/3586855711643720

“Sem počaščen in ponosen. Preden je šla ven, sem jaz imel nekaj dvomov. Da knjige ne bi izdali. Lojze je že celo napisal, jaz to berem in sem rekel: ‘Joj, kaj če tega ne bi izdali, ker je meni nerodno.’ Malo me je bilo strah vnovičnega izpostavljanja. Pa sem rekel: ‘No, če boš slučajno izdal, bom pa jaz vse pokupil.’ No, 23.000 bi bilo bolj težko kupiti. Ne vem, kaj naj rečem, očitno je to Božje delo. Verjetno tudi malo zaradi dobrodelne note, ki spremlja knjigo. Namreč 46.000 evrov je šlo v dobrodelne namene od prodanih knjig. Na to sem ponosen,” je povedal Martin v polno dvorani v Dolenjskih Toplicah.

Tags:
Martin Golob
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.