Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 2. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kar je za starša naporen dan, je lahko za otroka najlepši dan v življenju. Oglejte si video

Depressed young woman with cute baby at home

Africa Studio | Shutterstock

Katarina Berden - objavljeno 06/03/24

"Za svoje otroke ste resnično heroji"

Kratek video prikazuje dve različni perspektivi oziroma pogleda na dogodke istega dne. Prva je perspektiva mame, ki se utrujena prebija skozi dan in o njem pripoveduje svojemu možu, ko se vrne iz službe.

Ko mož na vhodnih vratih vpraša ženo, kakšen dan je za njo, mu ta opiše, da je morala pomiriti prestrašeno hčer, miriti prepire med sorojenkama, ju jokajoči spraviti v avto in odpeljati v trgovino, nato pa pospraviti ostanke torte, ki jo je deklica ponesreči vrgla po tleh. Svojo pripoved sklene z besedami: “Saj veš, običajen dan.”

Druga je perspektiva njune hčerkice, ki očku pred spanjem razlaga, kako popoln dan je za njo.

“Mami se je stiskala z menoj, ko me je bilo strah. Tako zelo imam rada svojo malo sestrico, vse smo se tako zelo smejale, da so nas boleli trebuščki. In mami nama je dala veliko poljubčkov, šle smo na zabavno vožnjo, najboljši del dneva pa je bil, ko sva se z mami hecali s hrano. To je bil najboljši dan!”

Ko mama sliši njeno pripoved, je povsem ganjena.

Mama Chelsey Diaz, ki skupaj s svojim možem pripravlja vsebine, vezane na starševstvo in družinsko življenje, je ob posnetku, ki ga je delila, zapisala:

“Za svoje otroke ste resnično heroji in v to ne bi smeli nikoli podvomiti. Posnetek čudovito prikaže, kako dobro mame opravljamo svoje poslanstvo (in da se včasih preveč obremenjujemo v zvezi s tem).”

Mame še spodbudi, naj si poiščejo kaj, kar jih poleg materinstva veseli, saj potrebujejo nekaj, kar jih bo še dodatno razveseljevalo in jim dajalo energijo.

Oglejte si prisrčen posnetek:

View this post on Instagram

A post shared by The Rainmaker Family (@therainmakerfamily)

Tags:
starševstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.