Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 2. maja |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Andrea Bocelli s hčerko Virginio zapel duet za film o sv. Frančiški Cabrini

Andrea Bocelli and daughter, Virginia, sing for "Cabrini" movie

Andrea Bocelli | Fair Use via YouTube

J-P Mauro - objavljeno 07/03/24

Virginia je postala odlična pevka z brezhibno angleško izgovorjavo in čudovitim vibratom, ki se vrhunsko zlije z očetovim bogatim tenorjem

Znameniti italijanski tenorist Andrea Bocelli je za nov biografski film o življenju sv. Frančiške Ksaverija Cabrini, ki je nastal v produkcijski hiši Angel Studios in si ga lahko ogledate tudi v slovenskih kinematografih, znova odpel duet s svojo hčerko Virginio. Andrea Bocelli je v okviru oglaševanja filma o Cabrinijevi, ki v kinematografe po vsem svetu prihaja 8. marca, objavil glasbeni videospot, v katerem skupaj s hčerko pojeta eno izmed pesmi v filmu.

V videospotu se prepletajo prizori iz filma in posnetki, v katerih Andrea in Virginia skupaj pojeta filmski duet. Videospot, ki se začne z otožnimi zvoki kitare, je slavospev življenju sv. Frančiške Cabrini, posvečenem služenju najbolj ubogim. Bocellijeva pesem izvajata v udobju svojega doma, obdana z družinskimi fotografijami in oba nasmejanih obrazov, zadovoljna, da skupaj ustvarjata.

Besedilo pesmi je napisano v italijanskem in angleškem jeziku: Andrea poje v italijanščini, Virginia pa v angleščini. Andrea, ki slovi po svojem visokem tenorju, v prvi polovici pesmi poje neobičajno nizko. S tem poudari Virginijin glas, ki je veliko svetlejši, vendar nič manj izrazit od očetovega.

Virginio smo slišali že v manjših glasovnih vlogah na Bocellijevem albumu iz leta 2022 za naslovom A Family Christmas, odtlej pa se je kot vokalistka opazno razvila. Postala je odlična pevka z brezhibno angleško izgovarjavo in čudovitim vibratom. Ko si z očetom izmenjujeta melodijo, je prav ganljivo videti, kako rada prisluhne njegovemu petju.

Prava čarobnost pesmi nastopi, ko se približno na polovici skladbe uskladita med seboj in oba zapojeta v italijanščini. Harmonija je še bolj zanimiva, saj si ves čas izmenjujeta visoki del, pri čemer Andrea začne višje in konča nižje. Ob Virginijinem zadnjem visokem tonu, ki ga podpirata Bocellijev močan glas in orkestrska spremljava, boste kar zapredli od zadovoljstva.

Pesem, ki odlične zajame duha sv. Frančiške Cabrini

Ryan Svendsen, vodja glasbenega oddelka “Angelskih studijev”, se je očetu in hčerki Bocelli iskreno zahvalil za “čudovito izveden duet” v pesmi Dare To Be (Upaj si, op. prev.). O pesmi je povedal:

“Dare To Be odlično zajema duha sv. Frančiške Cabrini, ki je svoje življenje posvetila temu, da je prinašala svetlobo in upanje ljudem, ki so živeli na robu družbe. Frančiška si je upala, pozneje pa je z neverjetno vero in vztrajnostjo uresničila svoje sanje o Kraljestvu upanja.”

Čeprav ne vemo natančno, v kateri del filma sodi pesem Bocellijevih, nam kljub temu odstira dejstvo o neverjetno visoki produkcijski vrednosti filma Cabrinijeva. Ker gre za zgodovinski film, ga odlikujejo čudoviti kostumi v slogu poznega 19. stoletja v Združenih državah Amerike in Italiji ter vrhunska kinematografija, ki živo ujame čustva v vsakem prizoru.

Napovednik za film:

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
slavni
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.