Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Nebesa pod Triglavom – oglejte si film s prezrto zgodbo po resničnih dogodkih

film Nebesa pod Triglavom

Studio Siposh

Lojze Grčman - objavljeno 07/03/24

Film je odmeven, nadaljevanje pa ni samoumevno

Ustvarjalci iz Studia Siposh so poskrbeli za film Nebesa pod Triglavom, ki je spletno premiero doživel 3. marca. Odziv je bil izjemen. Zgolj v enem večeru si ga je ogledalo okrog 25 tisoč ljudi. Skupaj z napovednikom pa več kot 100.000.

Zato so se avtorji odločili, da bo film prosto dostopen na spletu. Najdete ga v nadaljevanju članka. Film orisuje usodo Slovencev, ki so bili prisiljeni v času med drugo svetovno vojno in po njej pobegniti iz domovine, da bi ohranili svoje življenje in življenja svojih bližnjih.

Utrinki s snemanja:

Na obzorju je trilogija

V glavi in tudi tehnoloških pripomočkih Davida Sipoša in njegove ekipe pa že nastajajo zametki nadaljevanja, ki naj bi dobilo podobo trilogije z naslovom Exodus 1945. Za tovrsten projekt pa so seveda potrebna zajetna sredstva. Jim bo uspelo zbrati 250.000 evrov?

Pogled ustvarjalcev

V posebni rubriki Moških skrivnosti sta o filmu za Aleteio obširno spregovorila režiser Matjaž Feguš in producent DavidSipoš.

O čem govorijo Nebesa?

Zgodba filma Nebesa pod Triglavom je navdihnjena po resničnih dogodkih (zgodili so se zdaj v ZDA živečemu Rudiju Kolariču) in spremlja najstnika Jožeta, igra ga Marino Hergula, ki v negotovih časih italijanske okupacije leta 1942 pomaga mami z vodenjem družinske trgovine.

Zagledan je v sosedo Nežo (Ana Marija Candellari), vse pa se spremeni v temni noči, ko njegovo mladost prekine žalostna usoda. Jožetova otroška nedolžnost je dokončno pokopana, odločiti se mora, ali bo stopil na pot maščevanja ali odpuščanja.

Oglejte si film Nebesa pod Triglavom:

Predpremiera v Antonovem domu:

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.